OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Carglass werkt nog steeds samen met het winnend team van onze 1e hackathon

team.vangrislande.hackathonBron: OTM - 05/09/19

Het winnend hackathon idee’ Kosten uw retourstromen u ook een Porsche Cayenne per week?’ zou de kosten van de retourstromen met de helft reduceren. Of zoals 'team Vangrislande' het zelf zo visueel aan de man brachten, de kosten werden gereduceerd van een Porsche Cayenne naar een Ford Galaxy.
Met de tekst ‘How can we reduce the number of returned products in the Belron group?’ daagde Carglass zijn denkers uit op ‘The First Logistics Hackathon by OTM & Dockflow’.
De cijfers toonden aan dat de Duitse markt de hoogste retourwaarden aangaf, na analyse bleek dat daar ongeveer 20% retourstromen waren, een pak meer dan in andere landen. De winnaars ‘team Vangrislande’ analyseerde deze retourstromen en merkte op dat er ongeveer 32% no-shows waren na afspraak op het online platform. Om dit cijfer naar beneden te halen stelden ze dus voor om het engagement met de klant te verhogen en dit door middel van drie acties:

  • Push in de agenda via google agenda
  • Hun een premium klant maken met de nodige voordelen, daar tegenover een voorschotbetaling maar in ruil daarvoor: meer flexibiliteit in planning van zijn afspraak, meer flexibiliteit in wijzigen van zijn afspraak, een voorkeursbehandeling, enz...
  • Chassisnummers opvragen om product-fouten te verminderen

Nu ongeveer 9 maand later bekijken we wat er ondertussen met deze ideeën werd gedaan.

Evoluties

Nu 9 maanden later zijn de ideeën van de denkers zeker niet vergeten. Het team heeft zichzelf kunnen introduceren aan stakeholders van zowel van Carglass Distribution en Carglass Duitsland via een video-call waarbij de pitch nogmaals is gegeven.
Op basis van de bestaande info binnen Carglass Duitsland en het project wat al gaande was in Duitsland is in onderling overleg overeengekomen om een extra set data aan te leveren aan de “denkers”.
De denkers zijn hier mee aan de slag gegaan en zullen op korte termijn de eerste resultaten presenteren. De denkrichting is wel enigszins gewijzigd. Op basis van Customer Insights was het nog niet het moment de initiële 1e 3 ideeën te implementeren.
De additionele data zal gebruikt worden om verder in te zoomen op hoe met bepaalde klantenprofielen om te gaan. Op basis hiervan zullen Carglass en het ‘team Vangrislande’ gezamenlijk kijken welke eventuele verdere stappen kunnen worden ondernomen.
Uiteraard houdt OTM u van deze evoluties verder op de hoogte.

2e Hackathon

Op 27-28/11/19 organiseren we onze 2e Logistieke Hackathon 'Unique Logistics Hackathon by OTM and Lanark. Ontdek alles hierover op www.logisticshackathon.be

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019