OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

First Logistics Hackathon - Aftermovie

aftermovie hackathonEen dikke maand geleden organiseerde OTM in samenwerking met Dockflow de eerste Logistics Hackathon. 23 teams meldden zich aan om, in een krappe 24 uur tijd, een oplossing te bedenken voor één van de vijf zeer concrete problemen die de bedrijven voorlegden. Om jullie allemaal een blik te geven op deze succesformule hebben we voor u in primeur de aftermovie. Op die manier kan u zelf een stukje beleven hoe het er aan toeging op 16 en 17 november. De 5 uitdagingen waren zeer divers, zo wou Colruyt een efficiënte manier vinden om de duurzaamheid van zijn producten – en dan vooral van de 'reis' die ze afleggen op weg naar de klant – te monitoren. Friesland-Campina wou de ergonomie en veiligheid van de containerbelading verhogen. Knauf-Isolava wou al zijn productie-afdelingen binnen Europa op één lijn plaatsen zowel in communicatie als in transport, terwijl Arcelor-Mittal het hoofd wou bieden aan de groeiende schaarste aan transportcapaciteit. Carglass tenslotte zocht een oplossing voor het te grote aantal retourstromen zowel van autoruiten als van accessoires, of zoals de Duitse werknemers het "Scheibentourismus" noemen.

Aan verscheidenheid dus geen gebrek en in het denkerspubliek een mooie verdeling tussen professionals en studententeams.

Geniet mee en bekijk hier de Aftermovie 

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019