OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Topcoaches voor Toptalent

Helpdesk

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Start van het 2e jaar

Tweede jaar topcoaches voor toptalent

Na een bijzonder geslaagd eerste projectjaar Topcoaches voor Toptalent gaat O.T.M. starten met de tweede editie voor het academiejaar 2009-2010. De gedachte opzet van het project werd glanzend in de verf gezet tijdens het afsluitende evenement op 29 juni in de Provinciale Hogeschool te Hasselt. De deelnemende topstudenten presenteerden daar hun afgewerkte project bij de deelnemende topbedrijven en er kan niet anders worden vastgesteld dat deze van een hoog niveau waren waarvan de bedrijven hun vruchten meer dan konden plukken.

Nu dus het tweede jaar en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het project is zeer goed aangeslagen bij de zeven participerende Vlaamse hogescholen met een opleiding Logistiek Management en we hebben nogal wat meer aangemelde studenten dan verleden jaar die door de eerste kwaliteitsfiltering van de scholen zijn geraakt. Het uiteindelijk aantal te plaatsen studenten, na een geslaagde psycho-technische competentietest, hangt af van de hoeveelheid bedrijven zich aanmelden om te willen participeren in dit project. Er is flink reclame gemaakt maar de crisis heeft toch ook in het logistieke werkveld enigzins toegeslagen waardoor er terughoudendheid is gekonstateerd. We zien wel dat een aantal bedrijven die verleden jaar meededen zich weer hebben aangemeld en de gevolgtrekking kan dan zondermeer worden gemaakt dat het ze 'goed bevallen' is. Ook is er onverminderde erkenning door Flanders Logistics namens de Vlaamse Overheid.

Begin november ondergaan de voorlopig geselecteerde studenten de bovengenoemde test waar specifiek wordt gekeken naar competenties die belangrijk zijn voor het bedrijfsleven en waar op de hogescholen, door allerlei oorzaken, minder aandacht in het lespakket aan kan worden gegeven. Aan de hand van de resultaten wordt een ranking gemaakt en de besten zullen dus als topstudent aan de deelnemende bedrijven worden gematched. Op 23 november wordt de kick-off meeting in de hogeschool Gent georganiseerd waar, onder meer, de deelnemende bedrijven en de topstudenten zich zullen presenteren. In december zal de groep een seminar project management aangeboden krijgen waarna in 2010 al snel de eerste stages zullen starten. Daaromheen worden nog events georganiseerd die, naast de stage onder begeleiding van een topcoach, er alle op gericht zijn een mondige en kundige professionele bachelor aan het logistieke werkveld af te leveren. Wij gaan u zeker in de loop van het projectjaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de lichting 2009-2010.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1