OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Hackathon

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

beeld met logos Hackathon2 1Na een eerste succesvolle editie vorig jaar met 25 prachtig uitgewerkte ideeën smeekte de logistieke wereld om meer.

Niettegenstaande de voornemens van OTM om dit event tweejaarlijks op de planning te plaatsen zijn we overstag gegaan voor een tweede editie exact één jaar na de eerste succesvolle logistieke Hackathon, de 2e hackathon vindt plaats op woensdag 27 en op donderdag 28 november 2019 bij Bluepoint in Antwerpen. Logistieke dienstverleners trokken aan onze mouw om ook te willen deelnemen en verladers die al interesse vertoonden maar er vorig jaar niet bijwaren maanden ons aan om de koe bij de horens te vatten. Dit jaar zijn er niet 5 maar 6 challenges van respectievelijk 3 verladers en 3 dienstverleners, niet 25 maar 30 verfrissende logistieke oplossingen zullen we op 28/11 tijdens de gala-avond aan u voorstellen. Nog meer goed nieuws voor zowel denkers al structurele partners, de kans om te winnen is groter! Binnen beide groepen, verladers/dienstverleners zal er immers een winnaar uitverkozen worden. De drie deelnemende verladersbedrijven zijn Soudal, Jan De Nul en Spadel. De drie deelnemende dienstverleners zijn ODTH, DP-World en Timocom. We organiseren deze logistieke hackathon niet alleen maar samen met Lanark, een start-up bedrijf dat zichzelf omschrijft 'Digital Supply Chain Engineers turning your Supply Chain from a cost center into a Profit Driver'.

Wenst u te sponsoren en uw bedrijf op dit event in de spotlights te plaatsen bekijk dan snel de sponsorvoorwaarden. Heel veel informatie kan u terugvinden op onze website www.logisticshackathon.be

We maken er samen met u een fantastische 2e editie van, tot dan.

aftermovie hackathonEen dikke maand geleden organiseerde OTM in samenwerking met Dockflow de eerste Logistics Hackathon. 23 teams meldden zich aan om, in een krappe 24 uur tijd, een oplossing te bedenken voor één van de vijf zeer concrete problemen die de bedrijven voorlegden. Om jullie allemaal een blik te geven op deze succesformule hebben we voor u in primeur de aftermovie. Op die manier kan u zelf een stukje beleven hoe het er aan toeging op 16 en 17 november. De 5 uitdagingen waren zeer divers, zo wou Colruyt een efficiënte manier vinden om de duurzaamheid van zijn producten – en dan vooral van de 'reis' die ze afleggen op weg naar de klant – te monitoren. Friesland-Campina wou de ergonomie en veiligheid van de containerbelading verhogen. Knauf-Isolava wou al zijn productie-afdelingen binnen Europa op één lijn plaatsen zowel in communicatie als in transport, terwijl Arcelor-Mittal het hoofd wou bieden aan de groeiende schaarste aan transportcapaciteit. Carglass tenslotte zocht een oplossing voor het te grote aantal retourstromen zowel van autoruiten als van accessoires, of zoals de Duitse werknemers het "Scheibentourismus" noemen.

Aan verscheidenheid dus geen gebrek en in het denkerspubliek een mooie verdeling tussen professionals en studententeams.

Geniet mee en bekijk hier de Aftermovie 

Subcategorieën

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1