OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

logo evoBron: OTM - Nik Delmeire - 05/02/15

Verladersorganisaties presenteren gezamenlijke doelstellingen

De Belgische en Nederlandse verladersorganisaties OTM en EVO gaan nauwer samenwerken. Volgens de organisaties kennen hun leden allang geen grenzen meer – al helemaal niet tussen België en Nederland. Daarom presenteren OTM en EVO een reeks gezamenlijke doelstellingen die de logistieke operaties van bedrijven moeten verbeteren.

Bron: OTM - Nik Delmeire - 19/06/12 nik met trofee evo 002

Dat de samenwerking tussen EVO (Nederland) en OTM al gedurende jaren prima verloopt, is wereldwijd bekend. Die samenwerking werd de voorbije jaren sterker omwille van ons engagement in de " European Shipper's Council ".

OTM volgt het dossier m.b.t. de nieuwe zwavelnorm op via onze vertegenwoordiging in de Europese Commissie. Hierna leest u het persartikel dat de bezorgdheid van EVO aangeeft. We delen deze bezorgdheid met onze Nederlandse zusterorganisatie.

Nieuwe zwavelnorm op Noordzee stuwt brandstofkosten vanaf 2015 als raket omhoog.

Op 15 september 2010 is een meeting gepland met onze collega’s van EVO te Zoetermeer. Diverse actuele – gemeenschappelijke logistieke thema’s staan op de agenda. Daar waar we kunnen worden gemeenschappelijke standpunten ingenomen. Belangrijke beslissingen en standpunten worden via onze gekende kanalen verspreid.

Bron: Logixperience - 19 juli 2010

Logistiek Nederland is rijp voor een permanent innovatie-, demonstratie- en ontmoetingscentrum zoals LogiXperience. Ook financieel gezien wijzen alle signalen op een positieve exploitatie. Dat blijkt uit de haalbaarheidsstudie die op vrijdag 16 juli is uitgereikt aan Yves de Boer, gedeputeerde Mobiliteit en Infrastructuur van de provincie Noord-Brabant. In september start LogiXperience met de concrete ontwikkeling van demonstraties.

Eind 2012 opent LogiXperience zijn deuren op de nieuwe Supply Chain Campus in Breda. Voor de meer dan één miljoen mensen die in Nederland en Vlaanderen werkzaam zijn in de logistiek, wordt LogiXperience hét centrum voor oriëntatie, verdieping, vergelijking, testen en kennisdeling. Drie aandachtsgebieden staan daarbij centraal: supply chains, transport modi en warehousing & production. "Wij hebben het concept getoetst in de markt en wij geloven er volledig in", vertelt Jeff van Hek, initiatiefnemer van LogiXperience.

Een samenwerking op alle vlakken en met alle actoren is meer dan ooit noodzakelijk. O.T.M. heeft verschillende contacten met organisaties die direct aanleunen bij onze doelstellingen. We stellen vast dat de wil tot samenwerken meer en meer op de voorgrond komt.

Met sommige organisaties heeft O.T.M. samenwerkingsovereenkomsten afgesloten, met andere delen we informatie of zetelen we in bestuurscommissies en werkgroepen.

O.T.M. samenwerking met het EVO wordt opgevolgd door dhr. Willem Buitenkamp

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1