OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Spoorontsluiting is voor vele bedrijven belangrijke economische troef

letsmodalshiftBron: B-Logistics – Veerle Van Mierlo – 05/12/16

De spoorontsluiting van vele van de bedrijven, waaronder ook leden van OTM, is een belangrijke economische troef en in bepaalde gevallen zelfs een economische noodzaak voor grondstoffen die niet of heel moeilijk over de weg vervoerd kunnen worden. De dienstverlening die B-Logistics hierin levert is dus onontbeerlijk en moet behouden blijven. Dat zulks nog steeds overheidssteun behoeft is weliswaar niet de meest voordehand liggende zaak. Door de bestaande dienstverlening verder uit te bouwen en te optimaliseren zoals B-Logistics ook aangeeft te zullen doen, moet het de bedoeling zijn om deze vervoersmodus op termijn economisch leefbaar te maken zonder overheidssteun. Tot die tijd moet de bestaande dienstverlening minstens behouden kunnen blijven en daarom is ook OTM verheugd met dit bericht:

Verlengde steun voor gecombineerd en verspreid vervoer geeft goederenvervoer per spoor noodzakelijke duw in de rug

Brussel, 2 december 2016 - B-Logistics is verheugd over de verlengde overheidssteun voor het gecombineerd en verspreid goederenvervoer. De Belgische overheid, Minister Bellot en B-Logistics delen dezelfde ambitie om in de volgende jaren significant meer goederen via het spoor te vervoeren en dus de modal shift naar het spoor te realiseren.

In eerste instantie komt de financiële ondersteuning ten goede aan de industriële gebruikers van het goederenvervoer per spoor. Ze laat spooroperatoren immers toe minder rendabele spoorverbindingen verder te zetten die noodzakelijk zijn voor opdrachtgevers uit de staal-, chemie-, auto- en transportsectoren en voor de nationale en internationale spoorontsluiting van de havens. Ook de geboden juridische zekerheid van het opgezette systeem biedt perspectieven voor een groei van het spoorvervoer in de volgende jaren.

Daarnaast heeft meer goederenvervoer per spoor evidente voordelen op gebied van mobiliteit en leefmilieu. Vandaag bespaart het goederenvervoer per spoor 300 miljoen euro aan externe kosten aan de maatschappij (minder CO2 uitstoot, minder luchtvervuiling en minder congestie). De spoorsector heeft de ambitie die bijdragen nog te verdubbelen in de volgende 5 jaar. Op die manier draagt het spoor in belangrijke mate bij aan het bereiken van de Vlaamse en Belgische klimaatdoelstellingen en aan het verbeteren van de mobiliteit.

Geert Pauwels, CEO B-Logistics: “Als spooroperator nemen wij onze verantwoordelijkheid om het spoor moderner en aantrekkelijker te maken voor de industrie. Wij investeren in het ontwikkelen van de spoorproducten die beantwoorden aan de noden van de klanten. Zo hebben wij de voorbije twee jaar een aantrekkelijk en concurrentieel spooraanbod uitgebouwd, van snelle, rechtstreekse en betrouwbare Europese producten. De overheidssteun is noodzakelijk om ook de connecties met minder potentieel te blijven verder zetten. Samen met de overheid, spooroperatoren en andere stakeholders als havens en infrastructuurbeheerders, ijveren we daarnaast ook om in de volgende jaren tot een meer klantgerichte infrastructuur en reglementering voor het goederenvervoer te komen.”

http://bellot.belgium.be/nl/minister-bellot-verlengt-subsidies-voor-gecombineerd-en-verspreid-vervoer-met-4-jaar

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019