OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Deutsche Bahn stuurt 150 machinisten naar taalles

machinistBron: OTM - Willem Buitenkamp - 05/12/14

De Europese spoorregelgeving kent nogal wat tenenkrommende voorschriften waarvan wij als verladers mee de dupe zijn. Eén van die zaken is dat machinisten de taal van het land waarin zij rijden, moeten kunnen spreken. Dat levert, bij grensoverschrijding, dus een voortdurend wisselen van machinisten en ook locomotieven in de EU op.

Het behoeft geen betoog dat dit heel veel geld kost hetgeen negatief op de transportprijs drukt. Ook de transittijd heeft er onder te lijden en verladers weten maar al te goed dat spoorzendingen mede daardoor een zeer lage gemiddelde transitsnelheid hebben. Via TEN-T worden negen gigantische corridors uitgewerkt waarin het spoor een vooraanstaande rol speelt maar de EU maakt zich nog steeds zorgen over de taal. Waarom niet één taal, bijvoorbeeld Engels, heel goed haalbaar en dan is het probleem opgelost.

De Deutsche Bahn, ook in Nederland operator, heeft daarom 150 machinisten naar een cursus Nederlands gestuurd zodat ze bij grensoverschrijding op de bok kunnen blijven. Ook voor vervoer naar Vlaanderen kan dit dus voordelen opleveren. Het Europees Parlement berekende in oktober dat bij een doorgedreven harmonisatie rond de 8,5 miljard euro bespaard kan worden, hetgeen de vrachtprijs uiteraard gunstig kan beïnvloeden. Nog wel een taak tegen die tijd om als verladers juist te onderhandelen!

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019