OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Belgisch wegvervoer gaat door moeilijke tijden

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 03/10/14vrachtwagens

Al eerder berichtte OTM over de moeilijke positie van het Belgische wegvervoer. Deels veroorzaakt door de crisis, voor een ander deel door wat tegenwoordig 'social dumping'wordt genoemd en niet te vergeten de hoge loonkosten van rijdend personeel. Het instituut voor Wegtransport en Logistiek België heeft daarover gerapporteerd.

Nog geen 10% van de Belgische transportbedrijven kon het afgelopen jaar een vacature voor (een) chauffeur(s) aanbieden en dat kan een laagterecord worden genoemd omdat dit nog maar een paar jaar geleden zo'n 20% was. Daarvoor was het zelfs nog beduidend hoger. Door de hoge loonkosten wordt de speelruimte op zowel de nationale als de internationale transportmarkt nogal gehinderd en het concurrentiële nadeel hakt er dus goed in.

De Belgische vervoerders en hun federaties vragen langere tijd aan de verschillende overheden om een doelgerichte aanpak die moet leiden tot een betere concurrentiepositie. Het wegwerken van de hoge loonkosten staat daarbij voorop maar ook worden méér en betere controles gevraagd. Het is ons niet bekend hoeveel van de extra controleurs die een dik jaar geleden door de federale overheid werden aangekondigd daadwerkelijk aan de slag zijn. Naleving van ondermeer de Europese cabotagewetgeving is essentieel want België is een land waar veel cabotage wordt bedreven en controles daarop kunnen het gelijke speelveld bevorderen. Ook wordt een gerichte aanpak van sociale dumping geëist, hetgeen met zoveel woorden overigens ook al door de overheid werd aangekondigd. Dit laatste is echter een punt waarop een samenspel met andere landen dringend noodzakelijk is.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019