OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

EU - 'Land Transport Security' project van start

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 06/02/13

Nadat rond 2007 een project over veiligheid in de supply chain in de ijskast werd opgeborgen, heeft de Europese Commissie de draad weer opgepakt met het project ‘Land Transport Security’.

Dit vanwege het feit dat lucht en zeevracht behoorlijk is afgezekerd met regelgeving op het gebied van veiligheid maar dat landtransport (weg en spoor) nogal achterop hinkt. Op 30 januari, werd daartoe een eerste experten vergadering bijeen geroepen.

OTM-bestuurslid en tevens voorzitter van ESC’s Inland Transport Council, Willem Buitenkamp vertegenwoordigde het ESC (European Shippers’ Council) die, als zogenaamde ‘stakeholder’ ofwel belanghebbende, een zetel in deze experten groep kreeg. De agenda was zo ingedeeld dat de lidstaten tot 15.00 uur hun zegje mochten doen en daarna kregen de stakeholders toegang tot de zaal en kregen ruimschoots de gelegenheid om hun standpunten met betrekking tot het zogenaamde ‘Commissie stafwerkdocument’ naar voren te brengen. Dit 27 pagina’s tellende, eerste document over de materie, schilderde in grote lijnen, vanuit het zicht van de EC, het waarom en hoe van een landtransport veiligheidssysteem en bevatte tevens een lijst van negentien actuele projecten in het kader van het 7e EU Framework programma die relevantie met transportveiligheid hebben.

Als verladers bepleitten we een lage kosten project met een transparante structuur en zetten vraagtekens bij het feit dat de Commissie een zogenaamde ‘end-to-end security’,voor alle lidstaten, mogelijk met één standaardregulering wil afdekken. Dat lijkt ons bijna ondoenlijk en -met vele anderen- werden ‘best practices’ oplossingen als meer haalbaar gezien. Ook de lidstaten, zo vernamen wij zijn geen voorstander van een zwaar gereguleerd en kostbaar systeem. Voorts werd, naast terrorisme, door ons de nadruk op transportcriminaliteit gelegd waarbij, bij de bestrijding daarvan, het niet alleen om bewaakte parkings moet gaan. Bijvoorbeeld (camera) beveiligde routes, zo is gebleken, kan een zeer werkzaam hulpmiddel zijn. Als laatste brachten we naar voren dat er geen verwante duplicatie in veiligheidsregimes mag optreden omdat bijvoorbeeld in ADR en AEO verladers ook al volop met beveiliging te maken kunnen krijgen.

De commissie gaat aan de hand van alle input een vervolgdocument opstellen die als basis voor een tweede experten vergadering dienst kan doen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1