OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Netwerking in Transport en Logistiek

Netwerking in Transport en Logistiek

Bron: 2009 Chris Temmerman

In het kader van de beurs Transport & Logistiek te Antwerpen organiseerde O.T.M. Belgian Shippers' Council haar 3de Dag van de Verlader. Thema van de dag was 'Netwerking in Transport & Logistiek'. Een aantal betrokken spelers hebben op dit event toelichting gegeven hoe zij een constructieve bijdrage willen leveren aan het op punt stellen van transportnetwerken:

  • Infrabel werkt aan projecten om het goederenvervoer vanuit de havens van Antwerpen en Zeebrugge te bevorderen en beoogt een verhoging van de capaciteit van het goederenvervoer. Verder is er de intentie om de overslaginfrastructuur in verschillende stations uit te bouwen.
  • Via Shortsea kan zowat gans Europa worden bediend. Daarbij moet benadrukt worden dat elk type van lading en alle tonnages, inclusief groupagediensten aangeboden worden.
  • Promotie Binnenvaart Vlaanderen ondersteunt het objectief om goederen te bundelen. Het wijst ook op de opportuniteiten van Value Added Logistics op binnenvaartterminals.
  • Als logistiek dienstverlener toonde TNT hoe een netwerk wordt opgebouwd: alles begint met een lokaal netwerk, dat overspannen wordt door verschillende bovenbouwen van netwerken. De uiteindelijke keuze van transportmodus wordt bepaald door de vraag en de verwachtingen van de klant.
  • Groep Essers benadrukte het belang van de lokale partners bij de opbouw van de netwerken. De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Bij een geïntegreerd systeem, dat een combinatie van verschillende logistieke activiteiten moet dekken, is het nodig om de kwaliteitseisen goed te omschrijven.
  • Nike tenslotte toonde aan dat het gebruik maken van alternatieve modi niet leidt tot mindere logistieke prestaties, wel integendeel. Deze firma mag dan ook beschouwd worden als innovator op gebied van duurzame logistiek.

In tijden van toenemende congestie, files, vertragingen, is er meer dan ooit nood aan creatieve oplossingen, om de stromen van personen en goederen te kanaliseren en de continuïteit van de mobiliteit te verzekeren.

Het is bovendien een illusie te denken dat de toename van economsiche activiteit - en we kijken toch met zijn allen uit naar een heropleving – kan gepaard gaan zonder toename van de mobiliteit van goederen en personen. Daarenboven moeten we er rekening mee houden dat het niet mogelijk is de infrastructuur verder uit te bouwen aan ratio, die gelijk is aan de toename van de economische activiteit.

O.T.M. Belgian Shippers' Council ondersteunt actief initiatieven op het gebied van duurzame logistiek. Zo heeft deze organisatie een pilootproject uitgewerkt gericht op het bundelen van goederen in industriezones. Verder wil de organisatie actief participeren aan alle intitatieven die genomen worden om België verder uit te bouwen als logistieke draaischijf.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1