OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Vervoerslogistieke werkdagen in Venlo (NL)

Samenwerkingsverband van onderwijs en onderzoeks-
instituten, de overheid en het bedrijfsleven.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 november vinden de Vervoerslogistieke werkdagen (VLW) plaats, dit maal in Venlo. De Vervoerslogistieke werkdagen zijn een interessant initiatief van een brede mengeling van logistici en logistiek geïnteresseerden, allen met oog voor onderzoek. De initiatiefnemers komen van onderzoeksinstituten, bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Elk jaar organiseren zij de Vervoerslogistieke werkdagen. De VLW is een begrip in logistiek onderzoeksland. Het is een platform waar Nederlandse en Vlaamse vertegenwoordigers van het logistieke onderzoek en de logistieke bedrijfspraktijk elkaar ontmoeten.

Op de VLW krijgen de deelnemers van elkaar de resultaten uit het hele onderzoeksveld te horen. Elke deelnemer presenteert zijn of haar actuele onderzoeksresultaten. Naar aanleiding daarvan bediscussiëren de deelnemers de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie. Discussies kunnen diep gaan, maar altijd met respect voor elkaars deskundigheid. De Vervoerslogistieke Werkdagen hebben intussen een geheel eigen karakter ontwikkeld, en dit unieke concept is altijd gehandhaafd. Zo zijn de werkdagen geworden tot wat ze nu zijn: een intensieve en enthousiasmerende tweedaagse bijeenkomst met goederenvervoer als centraal thema.

De werkdagen mogen zich verheugen op een stabiele belangstelling. Dit jaar vinden de VLW voor de negentiende maal plaats.

Het doel van de Vervoerslogistieke werkdagen is een intensieve gedachtewisseling te stimuleren. Dat gebeurt vooral in parallelsessies op basis van de ingediende papers en discussiebijdragen. Alle papers worden gebundeld en professioneel uitgegeven bij Nautilus Academic Books, maar het auteursrecht blijft bij de auteurs.

De eerste dag wordt afgesloten met een exclusief diner en heeft altijd een verrassing in petto. Dag twee wordt afgesloten met een bedrijfsbezoek en dit alles voor een competitieve deelnameprijs.

Alvast een aantal belangrijke data op een rij:

  • 3de week van mei: call for papers
  • juni – 13 oktober: indienen van papers en registratie
  • juni – 27 oktober: indienen van discussiebijdragen en registratie


verdere info kan u vinden op de website van VLW


O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1