OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Barcode blokkeert bij te hoge ketentemperatuur

Bron: VerpakkingsManagement - maart 2012

Producenten van diepgevroren en gekoelde producten kunnen hun producten nu van een tijd-temperatuurindicator voorzien. Het Zweedse bedrijf Tempix heeft een product ontwikkeld dat eventuele temperatuurschommelingen in de keten onthult. De barcode geeft aan of de verpakking kan worden verkocht. De temperatuurindicator functioneert tegelijkertijd als ontvangstbewijs en kwaliteitsgarantie. Als de code bij aflevering in tact is, kan niemand claimen dat er iets is gebeurd in een eerdere fase.

De basis voor deze innovatieve oplossing zijn de bekende thermisch bedrukbare etiketten. De dunne temperatuurindicator is geplaatst naast de barcode op het etiket. Als het etiket boven een ingestelde temperatuur is geweest, wordt de indicator geactiveerd en de barcode permanent geblokkeerd. Er is geen extra apparatuur nodig om de barcode te scannen. Het systeem gebruikt de scanners die al in de winkel aanwezig zijn. Via een indicator op de verpakking is voor personeel in de keten af te lezen of het product aan te hoge temperaturen heeft blootgestaan.

De temperatuurindicator heeft een temperatuurbereik van -30 tot +50 graden Celsius met een nauwkeurigheid van +/- 0,5 graad. Als de ingestelde temperatuur niet wordt overschreden is de barcode leesbaar voor onbeperkte tijd. Als de verpakking wordt blootgesteld aan een temperatuur boven de ingestelde waarde, zal de indicator na een bepaalde tijd de barcode blokkeren. Deze tijd is instelbaar.

Een Zweedse Retail keten heeft inmiddels ervaring met het systeem. De verantwoordelijke voor logistiek en voorraadmanagement: "Wat ik het meest waardeer is de eenvoud van het systeem. Op het moment dat het prijsetiket samen met de indicator op het product is geplaatst, heb je geen geavanceerde, technische apparatuur meer nodig om te controleren of het product onder de juiste temperatuur is opgeslagen. Als er iets niet goed is, is dat ook met het blote oog te zien."

Zie voor meer informatie de site van Tempix

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1