OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wat boeit vrouwen in de logistiek?

Iedere dag begint met huis-, kinderen- en keukenlogistiek. Voor verschillende vrouwen onder ons krijgt Logistiek ook een professionele invulling. We vroegen aan hen “Wat boeit u het meest in logistiek?”

"Logistiek brengt de ganse wereld naar je kantoor. Werken in de logistiek betekent elke dag verandering en variatie, uitbouwen van je kennis op allerhande domeinen gaande van goederenkennis, naar landenkennis - structuren van administraties en havens over de ganse wereld, ontmoeting met diverse culturen, openheid naar de mensheid. Het is vaak een hectisch leven maar dat enorme variatie creëert in het werk. Werken in de logistiek, voor mij betekent logistiek wel - INTERNATIONALE EXPEDITIE - betekent constante vorming, groei, ontwikkeling van het individu"

Maria Van Meenen, Gedelegeerd Bestuurder Dissaco N.V.

“Als professioneel organisator van vakevents in ondermeer logistiek, en mijn meer dan 10 jaar contact met deze sector, kan ik zeggen dat logistiek mij elk jaar meer en meer boeit. Vooral in deze snel veranderende wereld! Multimodaal Transport, Warehousing, Software, Mobilty & Consulting in logistiek, ... kortom Supply Chain Management vormt de basis voor onze economische “behoeften”. Het beheren van goederenstromen gaat ver terug in de geschiedenis van de mens. Dit op zich is al een bijzonder interessante topic! Heden worden de technologieën en theorieën rond   logistiek alsmaar geoptimaliseerd. Elkeen kan ongetwijfeld in een of ander deel ervan – ook de technische – zijn gade vinden. Havenlogistiek geniet mijn persoonlijke voorkeur. Containermanagement, douanewetgeving,      overslagactiviteiten, ... Dat logistiek voor een aantal cruciale uitdagingen staat na deze economische vertraging, spreekt voor zich! Ik blijf alvast enorm geboeid...

Helen Mortier, Exhibition Manager EasyFairs Belgium nv/sa

 

Wat mij het meeste boeit in de logistiek is het concrete, het praktische. De goederen  moeten wel op die andere plaats op de juiste moment aankomen op een of andere manier. Wat mij dan intrigeert is hoe je dat op een meer duurzame manier kan doen.

  Prof. Dr. Cathy Macharis, Vrije Universiteit Brussel

   

  Het meest boeiende voor mij is het internationaal karakter en het continue veranderingsproces.

  Martine Costers, Director Supply chain EU and Aspac Genencor International

  Wat mij en bij uitbreiding Transport en Logistiek Vlaanderen het meest boeit in logistiek, is de inventiviteit van de logistieke ondernemers. Voor complexe supply chain uitdagingen worden jaar na jaar inventieve oplossingen bedacht èn in de praktijk omgezet, die de totale keten niet alleen een toegevoegde waarde geven, maar ook nog eens efficiënter laten verlopen.

   Freija Fonteyn, Beleidsmedewerker Hoofd juridische dienst Transport & Logistiek Vlaanderen

   Wat mij persoonlijk het meeste boeit in logistiek is de voortdurende variatie in de werkzaamheden. Geen dag ziet er hetzelfde uit. Soms moet ik me verdiepen in douane problematieken, andere keren ben ik vooral met cross trade bezig of moet ik intern opleidingen verzorgen.  De ene dag concentreer je je op de zendingen overweg, de dag daarop “vlieg” je de wereld rond… Uiteraard moet je bereid zijn om voortdurend zelf bij te scholen en moet je daar ook de nodige moeite voor doen.  Maar in ruil krijg je een zeer gevarieerde job, steeds in beweging, waar je kan blijven bijleren en jezelf ontwikkelen.  Logistiek is en wordt nooit saai. 

   Mieke Debaveye, Traffic manager Wire NV Bekaert SA

   Wat boeit mij het meest:
    • -          Alle vakgebieden binnen de supply chain
    • -          Het dynamisme tussen de verschillende vakgebieden
    • -          De evoluties door de jaren heen en tegenwoordig de snelheid waartegen dit gebeurt
    • -          Het verveelt nooit

     

    Karine Van Hoegaerden, Managing Director BCCL BVBA

     

    “De logistieke sector boeit mij omwille van z’n variërend en dynamisch karakter alsook het samenspel van nationale/internationale actoren. De gedrevenheid van de sector om op een innovatieve en duurzame manier in te          spelen op nieuwe uitdagingen spreekt mij elke dag opnieuw aan."

    Christa Sys, Wetenschappelijk directeur Steunpunt Goederenstromen Departement Transport & Ruimtelijke Economie

    Universiteit Antwerpen Faculteit TEW

    O.T.M Partners

    logo port of antwerp resol

    stream logo

    uw logo

    nwlogoremant onderaanwebj

    descartes logo

    bccl logo

    get logo

    uw logo

    logo easyfairs nieuw kl

    ziegler partnerbalk

     

    DP World Antwerp 2017 web

    uw logo

    Xeneta Logo Kl j

    uw logo

    Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

    uw logo

    uw logo

    transportandlogisticsantwerpen1