OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

In groeimarkt Japan zijn DC's 40x groter dan bij ons

Bron: LogistiekProfs – 24/03/17amagasaki

In het Japanse Tokyo en Osaka verrijzen twee mega-distributiecentra die zullen behoren tot de grootste en meeste energie-efficiënte gebouwen ter wereld. Pensioeninvesteerder PGGM steekt 150 miljoen euro in de ontwikkeling van de DC's.
Dat schrijft de Financial Investigator. PGGM investeert samen met de Japanse vastgoedontwikkelaar Shang Redwood (ESR) in de twee gebouwen, die twintig tot veertig keer zo groot worden als de meeste distributiecentra in België. Het gebouw ‘Amagasaki’ zal een oppervlakte van 390.000 vierkante meter beslaan in Osaka, terwijl ‘Baraki-3’ in Tokyo 225.000 vierkante meter groot wordt.

CO2-footprint

In grootstedelijke gebieden in Japan is er schaarste aan logistieke centra en beschikbare bouwgrond. Om toch voldoende schaalgrootte te kunnen realiseren, zullen de gebouwen van meerdere verdiepingen worden voorzien. Door het gebruik van duizenden zonnepanelen op de daken zal de CO2-footprint van de distributiecentra gemiddeld tachtig procent lager uitvallen dan gemiddeld. Door de zonnepanelen op de daken treedt er bovendien schaduwwerking op, waardoor de energiekosten in beide complexen nog eens twintig procent worden verlaagd.
Bij de ontwikkeling van de projecten wordt gebruik gemaakt van materiaal dat grotendeels gerecycled is, bijvoorbeeld het beton en het asfalt. De gebouwen bevinden zich dichtbij de eindconsument en werknemers, waardoor transportkilometers lager uitvallen en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Daarnaast zal het regenwater bij de gebouwen worden opgevangen en hergebruikt.

Schaarste aan logistiek vastgoed

PGGM ziet Japan als een aantrekkelijke markt voor spelers in logistiek vastgoed. In het land zijn momenteel weinig moderne en aardbevingsbestendige distributiecentra te vinden. Bovendien is de e-commerce markt er volop in ontwikkeling. “De snelle urbanisatie leidt er tot sterke consumptiegroei en dwingt tot logistieke vernieuwing. Ook de groei in e-commerce speelt een belangrijke rol bij de vraag naar distributiecentra. Dit biedt ons mooie en lange termijn investeringskansen”, aldus Guido Verhoef, hoofd Private Real Estate bij PGGM.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1