OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vliegtuigen en schepen zijn gemaakt om te vliegen en te varen

hardgeluidBron: OTM - Roger Van den Bossche - 15/12/16

Naar aanleiding van het artikel ”Brusselse geluidsnormen jagen vrachtvervoerders weg van Zaventem”, verschenen in Flows van 13/12, willen we hierbij nogmaals het OTM-standpunt weergeven.
Hierbij verwijzen we naar ons laatste bericht daaromtrent van 24/04/2007, dat opgemaakt was op basis van vroegere studies en vaststellingen over deze problematiek.

Deze studies hebben aangetoond dat een goed functionerende vrachtluchthaven essentieel is voor het aantrekken van nieuwe bedrijven. Niemand wil onder ogen zien dat voor Brussels Airport langzaam maar zeker tienduizenden jobs vernietigd worden door het onvermogen van onze regeringen!
We moeten ons geen illusies maken over de gevolgen van de afbouw van de luchthaven van Zaventem. Een aantal cargomaatschappijen hebben onze nationale luchthaven reeds verlaten. Wanneer de luchtvaartmaatschappijen met torenhoge boetes bedreigd worden, zal de beslissing om te vertrekken niet lang op zich laten wachten.

Daarnaast zullen industriële of logistieke bedrijven, voor wie de nabijheid van de luchthaven van essentieel belang is, ongetwijfeld hun conclusies trekken en andere locaties opzoeken. Aan nieuwe bedrijven of nieuwe investeringen moet men helemaal niet meer denken.

Jobs jobs jobs!

De regeringen willen inzetten op ‘jobs, jobs’, jobs’! Ondertussen jagen ze bestaande bedrijven weg en demotiveren ze nieuwe investeerders.

Volgens OTM moet een haven (lucht- of zeevracht) economisch gezien permanent actief zijn. Vliegtuigen en schepen zijn gemaakt om te vliegen en te varen.

Alle gewesten, inclusief hun bewoners, moeten de toegevoegde waarde van de luchthaven erkennen. Niemand is gebaat bij het omvormen van onze nationale luchthaven tot een lokaal vliegveldje. Helaas lijken ook verschillende kortzichtige politici in het Brussels gewest, die naam onwaardig, deze richting uit te willen.

Dit zal uiteindelijk resulteren in een luchthaven zonder lawaai, maar ook zonder vliegtuigen en zonder banen! In tegenstelling tot wat ministers uit het Brussels gewest verklaren, is de impact voor het Brusselse gewest enorm. Denk maar aan de grote tewerkstelling van personen uit de regio.

Dit probleem sleept nu reeds aan sinds het jaar 2000. Einde 2016 moeten we helaas vaststellen dat de toestand niets is veranderd ondanks de vele waarschuwingen vanuit verschillende sectoren. Moeten we nog eens een sensationele sluiting meemaken voor politiekers gaan wakker worden en hun verantwoordelijkheid opnemen?

Ondertussen wrijven de luchthavens in de ons omliggende landen zich in de handen en verwelkomen deze met open armen al wie het hier in Brussels Airport voor bekeken houdt.

Aan de politiek – beleidsmensen de keuze.

 

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1