OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De schatkisten van de EU

antiekerekenmachineDe schatkisten van de EU-landen lopen jaarlijks naar schatting 40 miljard tot 60 miljard euro mis, Brussel komt met plan van aanpak btw-fraude

Bron: Europa nu - 7/4/16

De Europese Commissie werkt aan een nieuw, fraudebestendiger systeem om btw te innen op grensoverschrijdende transacties. Onder meer door digitaal innen worden geldstromen tussen landen inzichtelijker en krijgen de lidstaten uiteindelijk meer inkomsten.

De fraudebestrijding is onderdeel van het actieplan voor modernisering van het btw-stelsel. Daarin staat ook dat administratieve lasten voor ondernemers beperkt moeten worden, en dat lidstaten iets meer ruimte moeten krijgen om hun eigen tarieven vast te stellen.

De uiteindelijke plannen worden de komende maanden gepresenteerd en lopen vooruit op de geplande invoering van een Europees stelsel dat voor alle lidstaten gelijk is. Een update was volgens Brussel hard nodig. Het huidige btw-stelsel voor grensoverschrijdende handel werd in 1993 van kracht en was eigenlijk als overgangsregeling bedoeld. Volgens Brussel werkt de regeling fraude in de hand.

De Europese Rekenkamer uitte eerder in een rapport kritiek op de fraudeaanpak door Brussel. Hoewel de EU de nodige instrumenten heeft, worden die volgens de rekenmeesters niet effectief ingezet. De schatkisten van de EU-landen lopen jaarlijks naar schatting 40 miljard tot 60 miljard euro mis doordat criminele organisaties belasting ontduiken.
Nog meer informatie

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1