OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De top 10 meest gevraagde jobs in de logistiek en supply chain

logistiek hotjobsBron: TL-Hub - 07 maart 2016

TL Hub heeft gedurende 2015 meer dan 3.000 jobs in transport, logsitiek en supply chain voor meer dan 170 bedrijven gepubliceerd. Hierop komen ze terug met de top 10 van de meest gevraagde profielen op hun website.

TL Hub publiceert enkel vacatures voor bedienden of kaderleden. De vacatures voor arbeiders en chauffeurs zijn dus niet in rekening gebracht. Aangezien een groot aantal titels betrekking hebben op dezelfde functies, brengen ze deze samen onder een algemene noemer.

Hierna vindt u de top 10:

  1.  Logistiek bediende (Werknemer binnen het bedrijf, vaak een KMO, die zich bezighoudt met het administratief logistiek management, het bijhouden van bestellingen, leveringen, contacten met transportbedrijven,...)
  2.  Customer service transport (Werknemer binnen een logistiek of transportbedrijf - trucking, rederij enz -, die in direct contact met de klanten staat voor het administratief en operationeel beheer van de logistieke en/of vervoersactiviteiten.)
  3.  Warehouse manager en teamleader logistiek (Het management van een team is van cruciaal belang, net als de kennis van informatiesystemen zoals een WMS-systeem.)
  4.  Supply chain manager en/of demand planner (Een meer strategische en analytische rol, staat in voor de analyse van de goederenstroom, inkoopprognose, anticipatie op de productie,... Vaak voorkomende functie in grote industrieën en in de detailhandel.)
  5.  Expediteur (Customer service met betrekking tot de expediteurs met activiteiten in luchtvracht/maritiem. Kennis van douanedocumenten is een must. Deze functies worden vooral in transitzones gezocht, zoals de Haven van Antwerpen of Zeebrugge, of op Brucargo.)
  6.  Dispatcher en transportplanner (Deze twee functies worden vaak verward met elkaar, maar het doel van de dispatcher is de dagelijkse optimalisatie, terwijl de transportplanner de transportmodellen beheert.)
  7.  Sales in transport en logistiek (Deze categorie bevat de jobs van de commerciële vertegenwoordigers (outside sales) en de interne medewerkers antwoorden op de tariefaanvragen van de klant en/of prospect.)
  8.  Douanedeclarant
  9.  High management (Site manager of verantwoordelijk van de logistieke afdeling, logistiek of supply chain directeur.)
  10.  IT verantwoordelijke in logistiek (van de helpdesk tot e-commerce.)

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1