OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

TVH bouwt nieuw parts distributiecentrum in Waregem

Bron TVH – Isabelle Van De Voorde - 08/03/16 TVH warehouse

TVH groeide uit van een familiebedrijf tot een ware multinational. Daardoor kampt de firma met plaatsgebrek in de logistieke afdeling bij het hoofdkantoor in Waregem. TVH zal in april 2016 een bestaand pand naast het TVH-hoofdkantoor afbreken om er een nieuwbouw van 12.000 m² op te trekken. In de loop van 2019 moet het gebouw operationeel zijn. Deze nieuwbouw betekent een verdere verankering van TVH in de regio. Daarnaast zal de firma de komende 3 jaar zo’n 100-tal tijdelijke arbeidskrachten extra in dienst nemen.

De afgelopen jaren investeerde TVH veel in mensen en infrastructuur om in het bestaande magazijn de groei te kunnen bijbenen. Het bestaande gebouw is echter verzadigd waardoor een oplossing zich opdringt.

Grote investering in logistieke nieuwbouw

Toen TVH in 2003 van Gullegem naar Waregem verhuisde, werd het gebouw voorzien op 3.000 orders per dag. Momenteel verwerken de 540 logistieke TVH-medewerkers zo’n 8.000 orders per dag in Waregem. TVH begint dan ook te kampen met een plaatstekort voor personeel, stockage en capaciteit. Daarom werd er beslist om een volledige nieuwbouw voor de logistieke afdeling op te trekken. In april 2016 wordt een bestaand gebouw naast het TVH-hoofdkantoor afgebroken om er de nieuwbouw van 12.000 m² te bouwen. In de loop van 2019 zal TVH er zijn ruime onderdelenaanbod stockeren en van daaruit orders picken, verpakken en verzenden. De bouw van dit nieuwe hightech geautomatiseerd magazijn is een grote investering voor TVH. Het is ook een duidelijke blijk van vertrouwen in de toekomst. Om de groei tijdens de bouwperiode op te vangen, zal de firma een honderdtal extra tijdelijke werkkrachten in dienst nemen.

Voordelen voor alle betrokkenen

De beslissing om een nieuw magazijn te bouwen biedt heel wat voordelen voor de werknemers, de klanten en de firma zelf. De serviceverlening naar de klanten toe zal verder geoptimaliseerd worden omdat TVH meer stock kan samenbrengen, snellere doorlooptijden kan garanderen en hierdoor haar marktpositie nog verder kan versterken. TVH heeft door deze nieuwbouw weer ruimte om het productgamma nog verder uit te breiden en haar interne processen beter aan te sturen, waardoor er minder intern transport nodig is.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1