OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wordt Amazon de grootste logistieke speler?

Bron: OTM - Raymond De Ruytter - 29/01/16grootste logistieke speler amazon

Amazon.com werd amper een twintigtal jaar geleden opgericht nl. in juli 1994 met hoofdkantoor in Seattle, Washington, USA en telt vandaag zowat 97.000 personeelsleden wereldwijd.
Hun mission statement is als volgt:
To be Earth’s most customer-centric company where people can find and discover anything they want to buy online.
In samenwerking met meer dan 2 miljoen ”derde partijen” verkopers bieden ze zowat 183 miljoen producten te koop aan.
Een van hun innovaties en tevens hun belangrijkste succesproduct is “Kindle” de pionier van het elektronisch-boek waarvoor heden reeds 4 miljoen boeken beschikbaar zijn.

 

Amazon is de marktleider in de e-commerce met snelle leveringen en hoog kwalitatieve dienst-na-verkoop. Begrijpelijk dat logistiek hierin een hoogst belangrijke sleutelrol bekleedt en logistiek maakt dus ontegensprekelijk deel uit van het functioneren en de positionering. Maximale controle van hun logistieke stromen is dus van uiterst belang om leveringen “just in time” te garanderen. Dat kan grotendeels door insourcing van de logistieke processen.

Amazon was de laatste tijd weer regelmatig in het nieuws en niet alleen met mooie winstcijfers dankzij de online verkoop maar ook met meerdere geplande innovaties: denk maar aan leveringen met drones (toestemming voor tests in de VS). En er valt nog meer te berichten: een eigen vloot van vrachtwagens voor de verbindingen tussen de magazijnen onderling waarvoor ze hun bestaande vloot wensen uit te breiden met 1000 bijkomende vrachtwagens.

In Frankrijk staat Amazon op het punt om “Colis Privé”, een pakjesdienst, over te kopen.

In de Verenigde Staten heeft Amazon Global Logistics sinds kort een licentie bekomen als NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) van de US Federal Maritime Commission voor het vervoer van China naar de USA. Zo kunnen ze als Amazon China aan hun Chinese leveranciers een directe dienst aanbieden tot in het Amazon magazijn in Amerika. Maar uiteraard ook eigen containers vanuit China naar Europa (Antwerpen?) liggen in de mogelijkheden.

Ze zijn ook nog in onderhandeling met Boeing om 20 Boeing 767 vrachters te leasen voor het vervoeren van hun eigen zendingen via hun hub in Wilmington, Ohio. Heden is er een negatieve impact op hun levertijden door vertragingen bij de grote traditionele express carriers Fedex en UPS, die de expansieve groei van Amazon niet kunnen opvangen en met capaciteitsproblemen kampen om alles tijdig ter bestemming te krijgen. In een verdere fase kunnen ze desgevallend overblijvende plaats in hun vliegtuigen doorverkopen aan derden (zoals vandaag DHL dit reeds doet onder de noemer van hun airline Aerologic) en dat kan alleen maar nadelige gevolgen hebben voor UPS en Fedex.

Al kunnen ze misschien niet direct de allergrootste worden als concurrent van de forwarders en carriers, zullen ze toch ongetwijfeld hun stempel drukken op het logistieke plaatje van morgen door het intern organiseren van hun logistiek in eigen beheer en met eigen middelen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1