OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

The third party logistic study - Een pareltje voor elke logistieker!

Bron: OTM – Jurgen Huygh – 17/11/15

3PL Logistics rapportThe third party logistic study – the state of logistics outsourcing

Tijdens een vorig artikel over het supply chain forum in Venlo kwam o.a. summier the third party logistics report – een coproductie van Capgemini Consulting, PennState University, Penske en Korn Ferry – ter sprake. Dit rapport is echt een aanrader voor iedereen die met logistiek betrokken is. Hierbij alvast de link naar dit rapport: 3pl report. Dit rapport is tot stand gekomen op basis van zowel input van verladers als van logistieke spelers, hoofdzakelijk weliswaar actief op het Amerikaanse continent maar is er geen gezegde als: als de Amerikanen zeggen dat het zo is,wij als Europeanen dit dan ook voor waar aanzien!!

De voornaamste conclusies van dit rapport zijn dat verladers globaal gezien tevreden zijn met de prestaties van de logistieke dienstverleners en dat hun toegevoegde waarde vooral gefocust is op kostenreductie en verbeterde dienstverlening voor de klanten. Dit wordt ook zo gepercipieerd door de logistieke dienstverleners. Bovendien bieden zij vaak aan verladers nieuwe en innovatieve manieren aan om de effectiviteit en efficiëntie van logistiek te verbeteren. Maar opmerkelijk is dat vandaag de dag nog maar de helft van de verladers gebruik maakt van 3PL’s en dus dat hier nog een gigantische markt ter ontwikkeling is. Bovendien gaan ook meer en meer zowel verladers als 3PL’s samenwerken met andere spelers, ja zelfs concurrenten, om zo verder de logistieke kosten onder controle te houden en dienstverlening te verbeteren. Wat nog steeds als grote tekortkomingen door de verladers wordt aanzien, zijn de IT mogelijkheden van de 3PL’s. Vaak voldoet dit niet aan de behoefte van de verladers of kan dit onvoldoende geïntegreerd worden met de systemen van de verladers.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de activiteiten die door verladers worden uitbesteed: focus hierbij ligt vooral op operationele logistieke activiteiten, maar meer en meer winnen de niet operationele activiteiten zoals IT, customer services, ... ook aan belang en dit zal enkel toenemen in de toekomst.

outsourcedservices

Voor veel verladers is de 3PL hoofdzakelijk een operationele en/of tactical partner met focus op cost control en dienstverlening maar moet evolueren naar strategic partner waarbij de keuze van partner bepalend zal zijn voor het succes van de verlader; m.a.w. de 3PL wordt in dit geval zelf partner van de verlader. Onderstaande figuur geeft de types van relationships weer. En meer en meer zal de evolutie zijn van tactical over service partner naar strategic partner.

3PL relationships

Maar niet alleen aan de verladers komen uitvoerig aan bod, ook de 3PL’s worden beschreven en vooral wat wij moeten doen/aanbieden om succesvol te zijn in de toekomst. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de kritische succesfactoren.

3pl needstobesuccesful

Dit zijn een paar van de voornaamste bevindingen van de studie maar ik kan eenieder van jullie aanraden om de studie uit te printen en door te nemen. Dit neemt wel een paar uur tijd in beslag maar de tips, trends, etc. die je er kan uithalen maken het zeker de moeite waard.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1