OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Studie rond de toekomstvisie van 3PL logistiek 2016

3pl logisticsBron: studie van Cap Gemini – 01/10/15

Om zich te onderscheiden, voeren 3PL’s (3th Party Logistics) duurzame toegevoegde waarde, innovatieve oplossingen en informatie door om data-gedreven beslissingen te vergemakkelijken. 3PL’s zetten ook technologie en data in om verladers te helpen bij het selecteren van de efficiëntste manier van verzending.
Van de respondenten maakt 60 procent gebruik van technologie om de transparantie van orders, verzendingen en inventaris te verhogen; 40 procent zet planningstechnologie in voor transportmanagement; en 48 procent maakt gebruik van technologie voor de planning binnen transportmanagement. Toch is innovatie in logistiek noodzakelijk.

Innovatie in logistiek noodzakelijk

Om te voldoen aan toenemende klanteisen, zegt 58 procent van de respondenten in nieuwe competenties te willen investeren en 40 procent gebruik te willen maken van innovaties van bedrijven uit andere industrieën. 15 procent geeft aan competenties van concurrenten in te willen zetten. Shanton Wilcox, Logistics and Fulfilment Lead bij Capgemini Consulting. “Social, crowd sourcing en flexibele fulfilment zullen samenvallen en creëren daarmee mogelijkheden voor alternatieve logistieke dienstverleners. Het zal voor traditionele aanbieders een uitdaging zijn om met deze omstandigheden om te gaan.”

Nieuwe vaardigheden

De logistieke sector wordt geconfronteerd met een ongekende krapte op de arbeidsmarkt. 79 procent van de 3PL’s zegt niet voorbereid te zijn op de mogelijke gevolgen voor hun supply chain. Meer dan de helft van de verladers (53%) vertrouwt er echter op dat 3PL’s ervoor zullen zorgen dat de krapte op de arbeidsmarkt niet van invloed zal zijn op hun business. 3PL’s zullen hun werknemers op een nieuwe, meer efficiënte manier moeten inzetten en hun strategie voor het aantrekken en behouden van medewerkers moeten heroverwegen, aldus het rapport.

Wenst u ook alles te weten over 4PL logistiek volg dan onze opleiding op 10 december 2015

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1