OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

PIONIRA en EMDYN tekenen exclusief partnership

Bron: Pionira - Barry Van Leuven - 12/02/2015 emdyn

Nadat DigiCMR en Portmade in november 2014 samen de firma Pionira opgerichten, heeft Emerging Dynamics (EMDYN) een partnership met Pionira getekend voor alles wat Satelliet Communicatie en tracking betreft.

Emdyn: Emerging Dynamics

Emerging Dynamics (EMDYN) Enterprise Partner van Airbus Defence & Space is een organisatie met sterke focus op intelligence-led security oplossingen. EMDYN heeft een focus op de Olie en Gas industrie, Maritime Sector, Energie en voorzieningen, Financiële Sector en Defensie en Luchtvaart.
EMDYN verzamelt data zowel digitaal als via Satelliet beelden of video's waar risico's in kaart worden gebracht. Zo verzamelen we data over Terrorisme, Extremisten en radicalizering maar ook onderzoeken naar verloren goederen en op welk punt ze in het logistieke proces verloren zijn gegaan. Emerging Dynamics heeft partnerships met Defence Contractors waaronder Airbus Defence & Space voor alles wat satelliet communicatie betreft.
De gebruikelijke netwerken zoals GSM dekken slechts 10% bedekking op wereldwijde schaal. Terwijl Satelliet communicatie 100% bedekt, inclusief de polen. De laatste jaren is de kostprijs van data verkeer via satelliet een stuk goedkoper geworden wat het voor vele markten toegankelijk maakt.
Volgens Stefan Gevaert, Technical Director Pionira is dit partnership een toegevoegde waarde in de huidige applicatie. Het portaal zal niet enkel de document afhandeling kunnen doen, we gaan via dit partnership ook de goederen, containers,... in real-time volgen en koppelen aan de documenten en administratieve flow. Verder kunnen we bijkomende informatie van temperatuur-, vochtigheid- en bewegingssensoren capteren, wat absolute transparantie en inzicht levert voor alle betrokken partijen.


Pionira: Digitaal transportdossier

Volgens de oprichters van het platform is deze kostenbesparend. "De kost van de papieren afhandeling (aankoop, printing, spreading, opzoekwerk, aanpassingen en verzameling), is het drievoudige van de digitale manier via Pionira. Op deze nieuwe cloud applicatie kunnen alle noodzakelijke documenten worden samengesteld, aldus Van Leuven.
CMR's en andere documenten kunnen bij een transport centraal of decentraal afgedrukt worden. De documenten kunnen onbeperkt gewijzigd worden vóór het afdrukken. Daarbij wordt automatisch bijgehouden wie welke wijzigingen aanbrengt. Ook kan een gebruiker zijn klanten toegang geven tot het platform, waar foto's en documenten zoals laadlijst, CMR's, packinglist, douane aangiften, ADR e.d. beschikbaar worden gesteld, legt hij uit.
Volgens Tim Van Renterghem, Chief Executive Officer bij EMDYN, is zijn bedrijf in het project gestapt omdat het grote voorstander is van verregaande automatisering binnen de logistieke afhandeling.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1