OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Over stemmingmakerij gesproken...

nuanceBron: OTM - Willem Buitenkamp - 12/09/14

De nieuwe voorzitter van de transportcommissie van het Europese Parlement, Michael Cramer van de Duitse Groenen, gaf enige tijd geleden een interview aan 'Europolitics', het dagelijkse verschijnende Brusselse nieuwsblad die de EU-politiek op de voet volgt. OTM vermoedde al bepaalde voorkeuren van deze voorzitter maar in dit interview maakt hij het wel heel bont.

Zijn credo is spoorvervoer in het kwadraat; een aantal andere modaliteiten zoals luchtvervoer en wegvervoer liggen bij hem zwaar onder vuur. Op de korte termijn is het 4e spoorpakket zijn grootste speerpunt. Hij vindt ook dat de luchtvaart (ook personenvervoer) als het ware onterecht wordt gesubsidieerd door de belastingbetaler omdat ze geen belasting op de brandstof betalen. Hij zegt dat dit maar liefst over 30 miljard Euro gaat. Dat vrachtprijzen daardoor ook binnen de perken kunnen blijven wordt niet vermeld.

Op het gebied van wegvervoer gaat het natuurlijk voornamelijk over de ecocombi's. Kramer is van mening dat de uitleg van commissaris Kallas (grensoverschrijding tussen twee landen mag) absurd is. Verder stelt hij dat studies tonen dat maar liefst 50% van het spoorgoederentransport naar de weg zal verschuiven. OTM heeft die studie nog niet gezien en andere, ten faveure van het spoor, hebben zo'n percentage nog nooit gegeven. Welk doel dient zo'n uitspraak? Ook wordt vermeld dat de CO2 uitstoot van transport met 28% (?) is gestegen en dat dit alle pogingen, tegen een kost van miljarden Euro's, in andere sectoren teniet doet. Ook daar geven overigens verschillende rapportages verschillende uitkomsten.

OTM blijft van mening dat elke modaliteit belangrijk is voor de verladende sector. Zeker wanneer de prognoses over de vermeerdering van volumes realiteit worden. En het zal zo blijven dat de ene verlader meer wegtransport nodig heeft en de ander goederen per spoor of binnenvaart kan laten vervoeren. Het heeft daarom geen zin om een bepaalde transportmodaliteit in het verdomhoekje te zetten.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1