OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Zoekt uw bedrijf ook een toptalent?

Bron: OTM - Kris Buggenhoudt - 02/09/14TopcoachesvoorToptalent

Kort geleden sloten we de 6e editie van het project Topcoaches voor Toptalent met succes af en zitten nu volop in de voorbereidingen van de zevende editie van TvT, met name voor het academiejaar 2014-2015.

Want ja, na 6 succesvolle jaren, gaan wij ook dit jaar onverminderd door met dit meer dan prestigieuze project, gesteund door de Vlaamse Overheid. Nog steeds, en nu waarschijnlijk meer dan ooit, is er een grote behoefte aan hoogwaardig logistiek personeel.

Gezien de nog steeds eerder geringe instroom van professionele bachelors met afstudeerrichting Logistiek Management, is het van groot belang om als logistiek bedrijf, of als bedrijf uit de verladerswereld met een belangrijke logistieke inslag, op de eerste rij te staan voor wat betreft de selectie en begeleiding van onze volgende logistieke generatie.

In dit traject worden de geselecteerde topstudenten beoordeeld door hun respectievelijke hogescholen, op kennis, doorzettingsvermogen, vaardigheden (IT-kennis, sociale vaardigheden en communicatie, etc...) en reeds getoonde prestaties en realisaties.

Eens deze test doorstaan, ondergaan de voorgedragen studenten een psychotechnische proef, die hen ook gaat inschatten op tal van andere vaardigheden die op academisch vlak minder aan bod komen, maar binnen het bedrijfsleven van uiterst groot belang zijn, zoals leiderschapscapaciteiten, stressbestendigheid in bepaalde situaties, communicatieve en sociale competenties, en het kunnen managen van veranderings- en besluitvormingsprocessen.

O.T.M., Belgian Shippers' Council, als vertegenwoordiger van de verladende industrie, stelt haar leden, en bij uitbreiding de Vlaamse logistieke wereld in z'n algemeenheid, daarom graag het programma 'Topcoaches voor Toptalent', jaargang zeven voor. Dit doen we in samenwerking met een achttal Vlaamse hogescholen die een opleiding Logistiek Management aanbieden. Gezien het niveau en de belangrijkheid is er tevens erkenning van de Vlaamse Overheid middels Flanders Logistics.

Tot nu toe kunnen we niet anders zeggen dan dat alle voorgaande jaren met bijzonder veel succes zijn afgesloten. De projecten van de topstudenten bij de deelnemende bedrijven, in zowel handel en industrie alsook bij logistieke dienstverleners, waren van het verwachte hoge niveau en leverden de verwachte inzichts-bijdrage, en creëerden de vooropgestelde financiële voordelen voor de bedrijven.

Uiteraard worden een aantal eisen aan de deelnemende bedrijven gesteld, zoals: bereid zijn tijd in de student te investeren, en kansen te geven aan de student. En dit alles tegen een meer dan billijke bedrijfsbijdrage.

Gedurende het projecttraject worden verschillende bijeenkomsten met de participerende hogescholen, bedrijven, OTM en studenten georganiseerd, en dit alles met het oog op een zo goed mogelijke begeleiding van de geselecteerde topstudent.

Vooraf zullen, waar nodig, de participerende bedrijven ook worden bezocht om een zo goed mogelijke match topstudent-bedrijf te bewerkstelligen. Een win-win situatie staat voorop.

Mocht u interesse hebben om een stageplaats op hoog niveau aan een TvT-geselecteerde topstudent aan te bieden, zijn wij graag bereid hierover meer uitleg te verschaffen. Ook kunt u een goed beeld van het project krijgen door op deze website door te klikken – Projecten – Topcoaches voor Toptalent.

Dit jaar lanceren wij het TvT project ook in Wallonië. De bedoeling is om in eerste instantie samen te werken met de hogeschool EPHEC, uiteraard staan wij ook open voor andere hogescholen die de richting 'Logistiek Management' aanbieden. In het kader hiervan staan we natuurlijk ook open om Waalse bedrijven en hogescholen te informeren over dit project. Bij deze nodigen we iedereen die interesse heeft uit op de presentatie die we geven in de hogeschool EPHEC op vrijdag 19 september 2014 om 11u. Klik hier voor verder details of deelname

Mocht uw bedrijf geïnteresseerd zijn om deel te nemen, dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1