OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vertragingen bij douanecontroles

Bron: nieuwsbrief Alfaport

OTM merkte volgende douane nieuwsflash voor u op met betrekking tot de problemen die zich bij de afhandeling van douanecontroles op bepaalde plaatsen in de haven van Antwerpen stellen.

Geachte,

De voorbije weken werden wij door een aantal leden op de hoogte gebracht van problemen bij de afhandeling van douanecontroles. Gelet op de nefaste commerciële en operationele impact van deze situatie voor de economische operatoren werd de problematiek op 29/01 besproken met de Gewestelijke Directie der douane en accijnzen te Antwerpen.Volgens de Gewestelijke directie zijn de problemen te wijten aan een combinatie van een aantal factoren.

Enerzijds worden ingevolge besluiten genomen op het strategisch seminarie van de Algemene Administratie van de douane en accijnzen vanaf januari 2013 meer zendingen voor controle geselecteerd dan in 2012 het geval was. Vertaald naar de haven van Antwerpen betekent dit dat er in 2013 ongeveer 30% meer zendingen voor controle dienen geselecteerd te worden dan in 2012 het geval was !

Anderzijds was er de voorbije weken ook op sommige plaatsen een probleem met de personeelsbezetting. De combinatie van voornoemde factoren hebben ertoe geleid dat de economische operatoren op bepaalde dagen op piekmomenten met langere wachttijden worden geconfronteerd bij de afhandeling van de controles. Met de gewestelijke directie der douane en accijnzen werd afgesproken om de situatie dagelijks op te volgen en bijkomende maatregelen te nemen indien zou blijken dat er vertragingen ontstaan bij de afwikkeling van de controles. In dit verband vragen wij aan de leden om steeds hun respectievelijke beroepsorganisatie of Alfaport per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) op de hoogte te brengen indien er zich met een bepaalde controle problemen voordoen. De problemen zullen vervolgens op een gestructureerde manier aan de douane worden doorgegeven voor verdere opvolging en zullen door het douanedirectieteam op een confidentiële manier worden behandeld. Naast een korte beschrijving van het voorval is het aangewezen om de volgende gegevens mee te delen: containernummer, MRN van de aangifte, beschikbaarheid certificaat gasmeting, tijdstip aanmelden op GIP LO of RO, tijdstip aanvang scan/fysieke verificatie en tijdstip einde controle.


O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1