OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

PRIMEUR: Transport & Logistics Social Enterprise Platform

pioniraBron: Freddy Michiels - 28/11/14

DigiCMR – partner van OTM – en Portmade hebben de handen in elkaar geslagen en de firma Pionira N.V. opgericht.
Zij pakken meteen uit met een primeur die zowel door verladers als vervoerders als een geschenk mag beschouwd worden: een Transport & Logistics Social Enterprise Platform.

Barry Van Leuven (DigiCMR): "In overleg met verladers, transporteurs en overkoepelende organisaties zoals OTM, hebben we een platform ontwikkeld dat de administratieve verwerkingen en de facturatie van de logistieke keten verbetert via een cloud applicatie. Via deze applicatie kan iedereen binnen een transportproces toegang krijgen om CMR's, laadlijst, douanedocumenten, packinglist en aanverwante documenten, die binnen het transportproces worden gehanteerd, te consulteren, wijzigen, toevoegen, printen en dit volgens de rechten die de persoon worden toegekend."

Het nieuwe platform is behalve praktisch ook kostenbesparend. De kost van de papieren afhandeling (aankoop, printing, spreading, opzoekwerk, aanpassingen en verzameling), is immers het drievoudige van de digitale manier via Pionira. Op deze nieuwe cloud applicatie kunnen alle noodzakelijke documenten worden samengesteld. CMR's en andere noodzakelijke documenten kunnen bij een transport centraal of decentraal afgedrukt worden. De documenten kunnen onbeperkt gewijzigd worden vóór het afdrukken. Automatisch wordt een tracking bijgehouden van wie welke wijzigingen aanbrengt. Zo ontstaat een modern digitaal transportdossier. U kan uw klanten toegang tot het platform geven waar foto's en documenten zoals laadlijst, CMR's, packinglist, douane aangiften, ADR e.d. beschikbaar worden gesteld.

Pionira is reeds klaar voor de toekomst van de digitale vrachtbrief. Met deze digitale oplossing zal men kunnen de transportdocumenten indienen, uitwisselen, volgen en ondertekenen. De informatie over de zending van goederen wordt digitaal en realtime verstuurd.

Dimitri Serafimoff (Portmade): "Portmade is in dit project gestapt omdat wij grote voorstander zijn van verregaande automatisering binnen de logistieke afhandeling. Het past perfect in de weg die wij ingeslagen hebben om volop voor digitalisering en administratieve vereenvoudiging te kiezen voor onze klanten. Het hoort onder meer ook bij de toekomstvisie van de douane en is alweer een belangrijke, veilige stap in de richting van de volledige papierloze afhandeling."

Info:
www.digicmr.be
www.pionira.be

Foto links: Dimitri Serafimoff - Portmade - Foto rechts: Barry Van Leuven - Digi CMR

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1