OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Internationale handel & douane

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Retributieregeling voor Zaventem vanaf 1 januari 2014

Bron: OTM - Roger Van den Bossche - 31/01/14BrusselsHoofdstedelijkGewest

De Gewestelijke directie Brussel heeft de betrokken bedrijfswereld en betrokken ambtenaren geïnformeerd over de te betalen retributies vanaf 01/01/2014 voor de douanezone van de luchthaven van Zaventem.

In afwachting van de publicatie van het nieuwe MB tot vaststelling van retributies voor bijzondere prestaties of voor verrichtingen van de ambtenaren van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen werd meegedeeld dat er voor prestaties of verrichtingen binnen de douanezone van de luchthaven van Zaventem, uitgevoerd binnen de shiftregeling, vanaf 1 januari 2014 geen retributie meer verschuldigd is voor :

  •  Douanetoezicht 
  •  De behandeling van douaneaangiften en verificatie van goederen, zowel in de normale als in de vereenvoudigde procedure.

De shiftregeling van 24/7 is bij administratieve beslissing ingegaan op 1 januari 2014 en betekent dat gedurende de uren die door de shiften zijn gedekt – dus de volle etmalen- geen retributies meer verschuldigd zijn.

Voor prestaties of verrichtingen buiten de douanezone van de luchthaven van Zaventem blijven retributies verschuldigd indien deze prestaties worden verricht buiten de officiële openingsuren van het betrokken hulpkantoor van het enig kantoor der Douane en Accijnzen en volgens de tarieven opgenomen in het MB van 17 oktober (BS van 22.10.1997).

Voor een aantal speciale douaneformaliteiten, thans opgesomd in het Ministerieel Besluit van 26 maart 2007, die tijdens de diensturen worden verricht, zijn nog steeds de voorziene retributies verschuldigd tot de datum waarop dit besluit door het nieuwe besluit betreffende de retributies wordt opgeheven. Zodra het nieuwe Ministeriële Besluit is gepubliceerd zullen wij weer op deze zaak terugkomen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1