OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Taxud verduidelijkst gevolgen van toetreding Kroatië tot EU

Bron: OTM - Chris Temmerman - 12/04/13 vlag kroatie

De toetreding van Kroatië als 28ste lid van de Europese Unie op 1 juli brengt het land de Europese douanezone binnen. Het DG Taxud heeft dienaangaande een document gepubliceerd.

Behoudens aparte overgangsmaatregelen, die al dan niet werden afgesproken voor bepaalde landbouwproducten, zullen goederen die op het moment van de toetreding in het vrije verkeer zijn gebracht in Kroatië of een andere lidstaat, ook in het vrije verkeer zijn in de rest van de EU.

Dit principe geldt ook voor goederen die voor de toetreding onder een bepaalde douaneprocedure zoals transit of tijdelijke invoer werden geplaatst. Deze procedure wordt dan opgeheven na de toetreding. In dat geval moet wel de 'unie'-status van de goederen worden bewezen. Deze voorwaarde moet helpen voorkomen dat goederen waarop geen van toepassing zijnde douanerechten zijn betaald, onrechtmatig van de toetreding zouden profiteren.

Sommige douaneprocedures die werden ingezet voor de toetreding en erna worden beëindigd, zullen onderworpen blijven onder de vorige douanewetgeving van Kroatië. In de toetredingsakte wordt voorzien in een speciale situatie aangaande de vereisten voor de summiere aangifte bij ingang of uitgang voor producten die het Kroatische territorium binnen- of buitengaan via de 'Neum corridor'. Deze behoort tot het grondgebied van Bosnië-Hercegovina en scheidt Dubrovnik van de rest van Kroatië.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1