OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Rusland is goed voor bijna 10% van het goederenvervoer via zeevaart in de Gentse haven

Bron: Gent Blogt - 21/09/12 haven_gent

Haven Gent verwelkomt Russische vice-minister van Transport

In 2011 was Rusland de tweede belangrijkste handelspartner van de haven van Gent met een totaal tonnage van 2,4 miljoen ton aan goederenoverslag via zeevaart. Ter vergelijking, de Gentse haven klokte in 2011 af op 27,2 miljoen ton goederenoverslag via zeevaart (op een totaal van 50 miljoen ton). Rusland is dus goed voor ongeveer 9% van het goederenverkeer via zeevaart. Deze trend zet zich ook in 2012 verder. Als OTM kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Er zijn sterke handelsrelaties met verschillende Russische havens, zoals Sint Petersburg, Kaliningrad, Ust-Luga, Moermansk en Archangelsk. Het betreft vooral de overslag van volgende goederensoorten: staalproducten (de behandeling, de opslag en het transport van afgewerkte staalproducten door Stukwerkers), kolen en cokes, agribulk, meststoffen en containers (Containerships biedt een wekelijkse containerlijn aan tussen de haven van Gent en Sint-Petersburg).

Op zaterdag 22 september 2012 bezocht de Russische vice-minister van Transport verantwoordelijk voor havens Victor Olersky, de Gentse haven. Het bezoek kadert in een conferentie rond de samenwerking tussen Rusland en de Belgische havens.

De Russische minister en zijn delegatie werden verwelkomd door het Havenbedrijf Gent en de burgemeester van Gent Daniël Termont. De bezoekers kregen aan de hand van een rondvaart op het havenjacht ‘Jacob van Artevelde’ een beeld van de Gentse haven en meer bepaald de handel tussen Gent en Rusland.

De samenwerking tussen de Gentse en Russische havens sluit aan bij het strategisch plan van het Havenbedrijf Gent. Dat wil tegen 2020 groeien naar een jaarlijkse maritieme overslag van 30 miljoen ton. Voor het aantrekken van nieuwe zeevaarttrafieken focust het Havenbedrijf Gent dan ook op regio’s met een groot groeipotentieel, zoals Rusland.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019