OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verladers kijken vooral naar kosten bij keuze haven

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 03/05/12

Tijdens een bijeenkomst afgelopen woensdag, georganiseerd door Europees parlementslid Philippe De Backer (Open VLD) onder de titel ‘Bringing Europe to Antwerp’ werd door een drietal sprekers gesproken over de mogelijke betekenis van de EU voor Antwerpen. Prof. Thierry Vanelslander (UVA), Marc Huybrechts (VEA) en Nik Delmeire (OTM) leverden interessante bijdrages vanuit hun respectievelijke disciplines en achtergrond, waarbij eens te meer bleek dat de logistieke praktijk weerbarstiger is dan de theorie.

Een tweetal onderzoeken van prof. Vanelslander bij rederijen en verladers over de criteria om voor een haven te kiezen weken in feite niet ver van elkaar af. Op één met stip staat het kostenplaatje gevolgd door nabije aanwezigheid van vrachtvolumes (rederijen), goed werkende hinterlandverbindingen en op de 4e plaats komt betrouwbaarheid. Verder in de rij zijn nog van belang de ligging en de capaciteit van de haven.

Dat er op het gebied van het aantrekken van EU-voordelen naar het groot Antwerpse gebied nog veel werk aan de winkel is, werd al gauw zonneklaar. Philippe De Backer vroeg zich ook hardop af of de verladers wel genoeg invloed bij de EU hebben. Kernbegrippen zijn in dit verband: communicatie, de onderstreping van het belang van de sector en de plaats die ze in alle, te ontwikkelen sector gerelateerde plannen, verdienen. De verladerskoepel European Shippers’ Council (ESC), waarvan OTM actief lid is, positioneert zich steeds vooraan bij de ontwikkeling van EU-plannen maar er kan, zo blijkt, nog meer worden gedaan. De nieuwe ESC-structuur zal daar ongetwijfeld toe bijdragen.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019