OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

banner nieuwjaar

Antwerpse haven gaat voluit voor optimale ontsluiting en bereikbaarheid Linkerscheldeoever

Bron: Port of Antwerp - 22/12/15

De Antwerpse haven zal 2015 voor het eerst afsluiten met een overslag van meer dan 200 miljoen ton goederen. Ook op het vlak van containers doet Antwerpen dit jaar een uitstekende zaak: met een verwachte groei van bijna 8 procent zal voor het eerst de kaap van meer dan 9 miljoen behandelde TEU (standaardcontainers) ruimschoots gerond worden.

Ongeveer de helft van die containerbehandeling situeert zich nu nog op de Rechterscheldeoever, maar wanneer de Zwitserse rederij MSC volgend jaar de oversteek maakt naar het Deurganckdok, wordt de Linkerscheldeoever zonder twijfel hét zenuwcentrum van de Antwerpse containerbehandeling. De optimale ontsluiting van dit dok, net als de optimale bereikbaarheid van dit gedeelte van de haven is dan ook een topprioriteit waar zowel het Havenbedrijf als de private havenbedrijven al geruime tijd op inzetten.

Tijdens het derde intermodaal event op dinsdag 8 december presenteerden verschillende spelers hun initiatieven die (zullen) bijdragen tot de verdere optimalisatie van de trimodale ontsluiting van de Linkerscheldeoever. “Als tweede grootste haven van Europa zijn we het aan onze klanten verplicht om te fungeren als een betrouwbare supply chain partner die ervoor zorgt dat goederen vanuit de haven via verschillende modi snel en efficiënt de 600 miljoen consumenten in ons hinterland kunnen bereiken”, aldus Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf, tijdens zijn openingsspeech.

Consolidatie van volumes

43% van alle containers die in de Antwerpse haven toekomen, worden per goederentrein en binnenschip naar het hinterland vervoerd. Tegen 2030 moet dit percentage opgeklommen zijn tot 57%. Door de aanlopen van steeds grotere containerschepen, waarbij steeds grotere volumes op het zelfde moment toekomen in de haven, zullen rail en barge vanzelf een grotere rol moeten spelen om de cargo snel naar het achterland te vervoeren. Tegelijk biedt die consolidatie van groeiende volumes opportuniteiten om cargo te bundelen en nieuwe intermodale initiatieven te ontwikkelen.
Lees meer via: http://www.portofantwerp.com/nl/news/antwerpse-haven-gaat-voluit-voor-optimale-ontsluiting-en-bereikbaarheid-linkerscheldeoever

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019