OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Havenbedrijf ondersteunt met succes subsidieaanvragen rond modal shift

Bron: Port of Antwerp - Hanna Van Kraaij - 16/10/15

Begin 2014 kregen ADPO Group NV en Danser Group BV de goedkeuring van de Europese Commissie voor twee havengebonden projecten en de daarbij horende Europese co-financiering in het kader van het Marco Polo-programma. Beide bedrijven deden een beroep op de diensten van de door het Havenbedrijf aangestelde consultant, die hen assisteerde bij de opmaak van hun projectdossier.
Nieuwe spoorverbinding en extra opslagruimte alternatief voor wegvervoer bij ADPO Group

Binnen het “LHT Intermodal- project” van ADPO Group werd een nieuwe spoorverbinding aangelegd op de logistieke tankterminal op Linkeroever, met extra opslagruimte voor chemische producten en gespecialiseerde voorzieningen voor goederenbehandeling. Dit complete logistieke concept biedt sinds augustus 2015 een volwaardig alternatief voor het internationale vervoer van chemische producten over de weg.
Tegen eind 2017 wil men een capaciteit bereiken van twee treinen per dag, oftewel 25 wagons met 60 ton vloeibare chemicaliën. De Europese subsidie die werd toegekend voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit en de organisatie van het spoorvervoer, draagt op deze manier bij tot een veiliger vervoer van chemicaliën en het intermodale karakter van de tankterminal.

Van ring naar waterweg bij Danser Group BV

Danser Group BV kreeg een subsidie toegekend om een regulier containertransport op te zetten tussen Antwerpen en Noord-Frankrijk via de Schelde en de Leie. Het containertransport wordt op deze manier als het ware verplaatst van de ringweg rond Antwerpen en de E17 naar de waterweg. Ook de duurzaamheid van de gebruikte vaartuigen speelde een rol bij de toekenning van de subsidie door de Europese Commissie. De CO2-uitstoot van het transport wordt in 3 jaar tijd met 10-20% verlaagd door betere bezetting van de schepen en nieuwe instructies aan de schippers. Danser Group BV verwacht een verscheping van minimaal 100.000 ton vrachtgoed en een Europese subsidie van ten minste 3 € per 500 ton/km.

Begeleiding Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen bij subsidieaanvragen

Het Havenbedrijf Antwerpen stelt ook in 2015-2016 een externe consultant ter beschikking van bedrijven met projectideeën die een meerwaarde kunnen betekenen voor de Antwerpse haven. Op die manier wil het Havenbedrijf Antwerpen een faciliterende rol blijven spelen bij het optimaal benutten van subsidiekanalen en het uitbouwen van een duurzame haven.
Meer informatie?

Europese en Vlaamse subsidieprogramma’s bevatten verschillende interessante elementen voor havenbedrijven.

Meer informatie en een handig overzicht vindt u online via:

  • De elektronische nieuwsbrief Radar van het Havenbedrijf;
  •  De EU-subsidiegids 2015 van Vleva;
  •  De subsidiedatabank van Agentschap Ondernemen.

Uiteraard kan u ook rechtstreeks met hen contact opnemen om uw projectidee te bespreken!
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Telefonisch: +32 3 205 24 78

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019