OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Volvo Car investeert in Gent en breidt concessie in de haven uit

volvo cars.gentBron: Haven Gent – 17/09/15

Op donderdag 17 september werd de aftrap gegeven van een belangrijk investeringsprogramma bij Volvo Car Gent. Een eerste stap is de uitbreiding van de Lasfabriek. In overleg met het Havenbedrijf Gent en Honda Motor Europe Logistics is overeengekomen dat Volvo Car een stuk concessie overneemt van Honda. Hierdoor kunnen beide bedrijven hun logistieke operaties verder ontwikkelen.

Investeringen voor productie van nieuwe modellen

De komende jaren gaat de Gentse Volvo-personenautofabriek een belangrijke transformatie ondergaan. Het wordt immers omgebouwd voor de productie van een nieuw modellengamma. Eind 2014 heeft Volvo Car beslist dat de toekomstige generatie compacte auto’s in Gent zal gebouwd worden. Vanaf 2019 zal Volvo Car Gent zich dan volledig toespitsen op het gamma van compacte Volvo’s - de opvolgers van de huidige 40-reeks en uitbreidingen op dit nieuwe platform. “Volvo Cars heeft de strategische beslissing genomen om de volgende generatie compacte auto’s te bouwen in onze fabriek in Gent,” zegt Håkan Samuelsson, President en Chief Executive van Volvo Car. "Gent is al vele, vele jaren een hoeksteen van onze productiestructuur.”

Om het nieuwe platform te introduceren gaat Volvo de komende jaren aanzienlijke sommen investeren. Een belangrijk deel van de investeringen is bestemd voor het uitbreiden van de Lasfabriek met een gebouw van 8400 m². Burgemeester Daniël Termont, gouverneur Jan Briers, voorzitter van het Havenbedrijf Gent Mathias De Clercq en Daan Schalck, CEO van het Havenbedrijf, openden met een druk op de knop de slagbomen van de nieuwe ingang van Volvo Car Gent in de Langerbruggestraat. Meteen reed de eerste vrachtwagen van de aannemer het terrein op om te starten met de voorbereidende werken. Eind december moet de ruwbouw klaar zijn. Na de zomer van 2016 worden dan de nieuwe productielijnen en robots geïnstalleerd.

“Dat het nieuwe platform aan Gent is toegewezen, betekent dat we een belangrijke hoeksteen blijven van Volvo’s industriële structuur,” zegt gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem. “Dat dit samenvalt met ons jubileumfeest is een gelukkig toeval. Dit weekend verwachten we 13.000 medewerkers en hun families om vijftig jaar aanwezigheid in Gent te vieren. We kijken met trots terug op een mooie en boeiende geschiedenis, maar tegelijk kijken we ook vooruit, en werken we aan de toekomst.”

Concessieruil tussen Volvo Cars en Honda: Havenbedrijf investeert in nieuwe weg

Volvo Car Gent neemt het gedeelte van Honda's concessie tussen de Langerbruggestraat en de Göteborgstraat over. Volvo Car kan hierdoor zijn gronden over een lengte van 250 meter ruim 60 meter diep (of 15.000 m²) uitbreiden om zijn activiteiten efficiënter op elkaar af te stemmen.

De Göteborgstraat zal hierdoor wel volledig worden ingenomen. Het Havenbedrijf Gent zal enkele tientallen meters ernaast een nieuwe weg aanleggen. Die zal het verlengde vormen van de onlangs heraangelegde Geeraard Van den Daelelaan naast het Sifferdok. Het betreft een 330-meter lange verlenging van de weg én van het afgescheiden fietspad. Deze ‘nieuwe Göteborgstraat’ zal aansluiten op de Langerbruggestraat waar een veilige oversteek voor fietsers wordt gemaakt. Ook zullen de wagens van Honda deze straat op een veiliger manier kunnen oversteken.

Omstreeks mei 2016 starten de werken die in de zomer worden afgerond. Het Havenbedrijf Gent raamt de aanleg van deze nieuwe weg op 450.000 euro.

Verankering auto-industrie

Door deze herschikking van gronden en de aanleg van een nieuwe weg, met de steun van de provincie en het Vlaams Gewest, werkt het Havenbedrijf Gent verder aan de verankering van twee grote spelers en werkgevers in de auto-industrie. Het Havenbedrijf is opgetogen met het goede nabuurschap tussen Honda Motor Europe Logistics n.v. en Volvo Car Gent om dit te kunnen realiseren.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019