OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

China Logistics en de Antwerpse havenonderneming Zuidnatie willen samen een logistiek platform bouwen op de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven

zuidnatieBron: Nieuwsblad Transport – 02/07/15

Het havenbestuur reageert wat terughoudend.

China Logistics en Zuidnatie hebben een intentieverklaring ondertekend. Ze willen een gezamenlijk dochterbedrijf oprichten voor de opslag en verwerking van Chinese goederen voor West-Afrika en omgekeerd. China Logistics zou uit China consumentengoederen exporteren en uit West-Afrika hout en grondstoffen importeren. Het Antwerpse logistiek platform zou ook beschikken over een expositiehal voor Chinese goederen voor Afrikaanse en Europese klanten. Zuidnatie-topman Marcel Dubourg spreekt ook over processing-activiteiten en een hotel, maar pas in een verdere toekomst. Beide partners zouden samen alvast 200 tot 250 miljoen euro investeren.

De plannen betreffen de hele Opel-site. Die is 90 hectare groot en sluit aan bij de bestaande Zuidnatie-terminal aan het Churchilldok, waar Zuidnatie nu (zware) projectladingen behandelt. De grond is eigendom van de haven en wordt niet verkocht, maar in langdurige concessie gegeven. Het havenbedrijf wacht nog op een gedetailleerd voorstel van de initiatiefnemers. Het beschouwt de belangstelling voor de site als een positief signaal, maar verheelt niet dat het liever een industriële kandidaat had zien komen, met activiteiten die meer extra werkgelegenheid opleveren.

Eerder deze week sloot de haven al een samenwerkingsovereenkomst met China Development Bank en Chengtong Holding, het moederbedrijf van China Logistics, om samen te onderzoeken waar in het havengebied een China-EU-Africa-International Trade & Logistics Hub Center kan worden aangelegd.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019