OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De Beverdonk Container Terminal (BCT) wordt omgedoopt tot 'Antwerp East'

Antwerp EastBron: DP World

Deze voorpost van de Antwerpse haven aan het Albertkanaal in Grobbendonk behandelde dit jaar al 60% meer containers.
DP World organiseerde gisterenavond een feest in Grobbendonk om te vieren dat op de in 2012 geopende terminal nu de 100.000ste container behandeld werd. Die party was meteen ook een goede gelegenheid om de nieuwe merknaam 'Antwerp East, operated by DP World' onder de aandacht te brengen. Ook de Antwerpse havenschepen, Marc Van Peel, hield er een toespraak over "de snelste weg naar Antwerpen". De inland terminal is immers een gezamenlijk project van DP World (80%) en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Alternatief

Rob Harrison, CEO van DP World Antwerp, wil verladers en truckers duidelijk maken dat ze een alternatief hebben voor het afleveren van lading die via de Scheldehaven verscheept wordt. Lokale verladers als Sumitomo of Belspeed, maar ook bedrijven ten oosten van Antwerpen (van de Kempen tot het Duitse Aken), kunnen containers in Grobbendonk afleveren en hoeven zo het havengebied niet in te gaan. De douaneformaliteiten kunnen al op Antwerp East afgehandeld worden.
DP World staat in voor de bargetransporten naar de verschillende Antwerpse terminals. Er zijn al vier afvaarten per week door APS, dat die transporten in opdracht van de containerbehandelaar uitvoert. Containers die voor Antwerp Gateway bestemd zijn, worden op kosten van DP World van het Albertkanaal naar het Deurganckdok gevaren.

Ontlasten

DP World doet dat gratis omdat de inland terminal kan helpen om Antwerp Gateway te ontlasten. "Wij kennen de werkelijke cut-off voor het aanleveren van containers voor schepen die op onze terminal aan het Deurganckdok geladen worden", zegt Harrison. "Als we zien dat een bepaald schip twee dagen later zal aankomen, zullen we die container een paar dagen langer in Grobbendonk laten staan", argumenteert Harrison.

De forse groei op Antwerp Gateway (+35,1% in de eerste vier maanden van dit jaar) zorgde in het voorjaar even voor congestieproblemen. Dat verklaart wellicht ook waarom er steeds meer via Antwerp East wordt gewerkt, waar de overslag dit jaar al met zo'n 60% is toegenomen. "De stijging is procentueel groot, maar we kwamen daar van relatief lage volumes", zegt Harrison.

DP World heeft als containerbehandelaar in principe alleen rederijen als klant. "Barges en truckers werken voor onze klanten en willen we daarom ook goed bedienen. Voor hen bieden we een alternatief aanleverpunt, waarbij ze de mobiliteitsproblemen in het Antwerpse kunnen omzeilen. Die problemen vragen om een politieke oplossing, maar het is duidelijk dat die in de praktijk nog even op zich zal laten wachten", besluit Harrison.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1