OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Havens Gent en Zeeland Seaports krijgen één grensoverschrijdend haveninformatiesysteem

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 21/02/14 belgi-nederland

Vanaf 2015 zullen schepen en bedrijven nog maar één haveninformatiesysteem hoeven te gebruiken om af- en aan te meren in de havens van Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen). Dit komt niet enkel de schepen maar ook alle bedrijven in de grensoverschrijdende Kanaalzone ten goede. Met de invoering van het nieuwe systeem is een stap gezet om de begeleiding van het scheepvaartverkeer af te stemmen op de nieuwe grote zeesluis. Tegelijkertijd is dit een unieke samenwerking tussen twee havens van een ander land.

Schepen die aankomen in of vertrekken uit de haven van Gent of de havens van Vlissingen en Terneuzen moeten zich elektronisch aanmelden. Dat gebeurt via een digitaal haveninformatiesysteem waardoor een vlotte scheepvaartbegeleiding gegarandeerd kan worden.

Zowel Gent als Zeeland Seaports hanteren momenteel hun eigen systeem. Hierdoor dienen schepen die in beide havens komen alle gegevens tweemaal door te geven. Beide havens vinden dat dit efficiënter en meer kostenbesparend kan door één haveninformatiesysteem te hanteren voor de twee havens. Een voordeel, én voor de schepen, én voor alle bedrijven.

Het hanteren van een gezamenlijk haveninformatiesysteem sluit aan bij de eerdere beslissing van Vlaanderen, Nederland en de havens van Gent en Zeeland Seaports om tegen 2017 samen op één (nog nader te bepalen) locatie de scheepvaart op het Kanaal Gent-Terneuzen te begeleiden. Momenteel werken de partners al nauw samen om de scheepsreizen vlot te laten verlopen, maar elk doet dit vanuit een eigen locatie met eigen werkafspraken en middelen. Met het oog op de realisatie van de nieuwe, grote tweede zeesluis in Terneuzen in 2021 worden dus nu al voorbereidingen getroffen om het scheepvaartverkeer én gemeenschappelijk én dus grensoverschrijdend te beheren. Een unieke samenwerking tussen 2 havens van een ander land.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019