OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hoelang kunnen we de slogan 'België logistieke draaischijf van Europa' nog gebruiken?

Bron: OTM – Roger Van den Bossche – 12/02/16OTM logistieke draaischijf

Onlangs verscheen een artikel in Knack over de toestand van onze Brusselse tunnels. Wat al lang geweten is en was, wordt met dit artikel nog eens klaar en duidelijk in de verf gezet: de problemen van onze infrastructuur.

Een uitspraak “Politici hopen dat de catastrofe pas na hun carrière komt” is zonder meer schrijnend en een voorbeeld van het ontlopen van verantwoordelijkheden en een falend beleid. Een voorbeeld van schuldig verzuim in een politiek landschap van struisvogelpolitiek. Niemand neemt hier zijn verantwoordelijkheid en schuift dit thema met een of andere smoesje door naar anderen.

Het is een basisplicht van de overheid ons wegennet op de best mogelijke manier te onderhouden en ter beschikking te stellen van de gebruikers. Een goede mobiliteit is een basis tot het uitbouwen van een concurrentiële logistieke omgeving.

De steeds stijgende inkomsten die men opbouwt om te “mogen rijden” met onze voertuigen moeten in zijn totaliteit zonder enige vorm van twijfel aangewend worden om deze problemen consequent aan te pakken. Helaas moeten we vaststellen dat België op dit vlak ten opzichte van onze buurlanden in de onderste regionen genoteerd staat. De gevolgen van deze aanpak komen meer en meer op de voorgrond en zullen aan ons land een niet te onderschatten economische schade veroorzaken.

Een bewijs dat onze infrastructuur steeds achteruit gaat blijkt uit de rangschikking van het World Economic Forum (WEF). In 2008 prijkten we op de 16de plaats, Nederland was toen 12de. Ondertussen tuimelden we 5 plaatsen lager naar rang 21, terwijl Nederland twee plaatsen steeg tot nummer 10. Onze buurlanden stijgen steeds terwijl wij de omgekeerde weg opgaan.

OTM heeft jaren geleden (Mobiliteitsconcept 2000) deze situatie reeds aangekaart. Het gaat hier dan nog maar over de infrastructuur die maar een onderdeel uitmaakt van de totale mobiliteit. Helaas de resultaten na al die jaren zijn ronduit bedroevend. Is er beterschap in het vooruitzicht? We twijfelen er sterk aan. Het is aan onze politici te bewijzen dat er iets kan gedaan worden. Zij alleen dragen de totale verantwoordelijkheid.

Slagen ze niet, zullen de gevolgen groot zijn.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1