OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Belangenverdediging

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Seminarie stadslogistiek

Bron: OTM – 19/06/15 – Raymond De Ruyttercity-logistics

Een maand nadat OTM eind april de Award voor Beste Logistieke Dienstverlener aan bpost heeft uitgereikt voor hun project City Logistics, was er in mei een seminarie "Stadslogistiek" georganiseerd door PICS Belgium (Association for Supply Chain Management).

Na de verwelkoming door de heer Bob Van Steenweghen vanwege PICS Belgium volgde de eerste uiteenzetting door Prof. Dr. Tom Van Woensel (School of Industrial Engineering Eindhoven University of Technology), een toelichting van de verschillende modellen en projecten in verband met stadsdistributie aan de hand van verschillende voorbeelden en ook enkele universitaire studies.

Minder vrachtwagens in de stad, minder kilometers, minder luchtvervuiling = minder CO2 uitstoot. Ook nog de vermindering van "lege" kilometers (zoals partial loads en empty returns – denk bijvoorbeeld maar aan het vervoer van bouwmaterialen) en door een combinatie met het ophalen van o.a. return goods alsook afval/lege verpakkingen. Genoeg argumenten om er wel degelijk mee in te stappen en in te geloven.

Dan kwamen Mark Goossenaerts van bpost en Marc Schepers van CityDepot aan het woord met hun presentatie van hun concept' City Logistics' dat in Antwerpen succesvol werd opgestart. City Logistics van bpost heeft het reeds aangetoond: 30% minder gereden kilometers en de goederen voor 99,5 % tijdig geleverd. Nu is het uitkijken naar de lancering in Brussel, die op stapel staat. Elke stad vertoont allerlei uiteenlopende specificaties, waarmee steeds weer rekening dient gehouden te worden bij het organiseren van stadsdistributie in samenspraak met de verschillende stadsdiensten.

Vervolgens was Benjamin Rieder, co-founder van Bubble Post aan het woord. Eerder deze week werd de overname van Bubble Post door bpost aangekondigd. Beide bedrijven zijn complementair. Bubble Post is de oplossing met een netwerk voor kleinere pakketten.
Met de exponentiële groei van e-commerce en de urbanisatie (heden is de bewoning in ons land 86% stedelijk) maken ze gebruik van middelen zonder pollutie (o.a. fietsen en elektrisch aangedreven voertuigjes). City Logistics daarentegen heeft een netwerk voertuigen voor wat grotere zendingen.

Vóór het debat (vraag/antwoord sessie) volgde dan de laatste spreker, Mario De Bruyn, commercieel directeur van Dockx Group, die ons 'Dockx Select' kwam voorstellen, een nieuw gedecentraliseerd logistiek en distributiemodel voor slimme stedelijke en consumentengerichte leveringen. "From Store to Door & More". Het combineert de competenties van Dockx Rental, Dockx Movers en Docks Logistics.

De consumenten gaan hier desgevallend hun goederen zelf ophalen (dit jaar komen er reeds een 12-tal lokale serviceshops verspreid over België) of kunnen kiezen voor een levering aan huis en ook kan het indien gewenst nog ter plaatse bij de bestemmeling gemonteerd worden.

Tot slot volgde dan een interactief debat tussen de aanwezigen en de verschillende sprekers.

Voor verdere vragen betreffende Stadslogistiek kunt u terecht bij
Raymond De Ruytter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1