OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Belangenverdediging

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Kandidaat-commissaris Transport ‘Maros Sefcovic’ onder vuur net als Marianne Thyssen

sefcovicMBron: OTM – Nik Delmeire – 07/10/14

Net zoals Marianne Thyssen werd ook kandidaat-commissaris Transport, Maros Sefcovic, onder vuur genomen tijdens een hoorzitting. De vragen die hij te verwerken kreeg handelden onder meer over cabotage, tolsystemen, spoorwegen, binnenvaart en uiteraard ook de Tent-T projecten.

Van bij de aanvang benadrukte hij dat Europa niet kan zonder een "worldclass transportnetwork" dat gedragen wordt door duurzaamheid. Een degelijke infrastructuur gebaseerd op intermodaliteit en met gebruik met de modernste digitale technieken zal niet alleen de mobiliteit ten goede komen, maar zal extra jobs creëren bovenop de 11 miljoen jobs die nu reeds bestaan in transport. De implementatie van de TEN-T projecten zal daarbij essentieel zijn alhoewel de 26 miljard die voorzien zijn slechts een druppel op een hete plaat zijn.

Het netwerk moet alle transportmodi omvatten. ERTMS moet geïmplementeerd worden in de spoorwegen moeten af van de 26000 nationale regeltjes die de verdere ontwikkeling van deze modus belemmeren. Luchthavens moeten werk maken van hun performantie en capaciteit. Havens , die 75% van de import/export stromen verwerken, moeten verbonden worden met TEN-T. Binnenvaart moet aandacht krijgen omdat ze bijdragen tot de vergroening van transport. Verouderde vloten en de versnipperingen werken echter de groei van deze modus tegen. Het NAIADES programma moet ongetwijfeld helpen om deze modus te moderniseren. Wegtransport, nog steeds 45% van het goederentransport, moet beter georganiseerd worden met het ook op minder congestie, verminderd leeg rijden. Cabotageregels dienen herbeken te worden. Cabotage is een gevoelige materie in het licht van "social dumping". Een faire en mileuvriendelijke benadering dringt zich op.
Kortom, veel werk aan de winkel. Niet alleen voor de toekomstige commissaris , maar ook voor de collega's van ESC die hier alweer een serieuze lobbykluif zullen aan hebben
Een gedetailleerd verslag van de vragen en antwoorden kan u lezen in onderstaande bijlage.

Details of the cofirmation hearing for the new Transport commissioner (enkel toegankelijk na login voor onze leden)

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1