OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verslag bezoek aan Antwerp Gateway terminal van DP World

dpworld2Bron: OTM - 17/10/14

Op 9 oktober brachten we een bedrijfsbezoek aan DP World. Zij ontvingen ons op hun container terminal aan het Deurganckdok. Tijdens de introductie herinnerde onze vice president, Chris Temmerman, de aanwezigen eraan dat DP World laureaat was van de laatste OTM award in de categorie dienstverlener voor Beverdonk, de inland terminal die door DP World werd gerealiseerd in Grobbendonk aan het Albertkanaal.
Philippe Beaujean startte ons bezoek met een presentatie over de 'Rol en uitdagingen van de diepzee terminal Antwerp Gateway (DP World) in de logistieke stroom'.

We ontdekten dat DP World een wereldwijd actieve terminal operator is met een sterke aanwezigheid in Antwerpen. Een van de belangrijke uitdagingen is de grote concurrentie tussen de havens in de Hamburg Le Havre range en de ontwikkelingen binnen de haven van Antwerpen, waar het zwaartepunt van de container trafiek vanaf volgend jaar rond het Deurganckdok zal liggen. Een andere uitdaging waar bij stil gestaan werd, was de bereikbaarheid van de haven. Goede verbindingen naar het hinterland via spoor en binnenvaart zijn voor DP World een prioriteit. Dat is de reden waarom ze investeren in Beverdonk en ook in Trilogiport in Luik, dat eind 2015 operationeel zal zijn. Ook de bestaande treinverbindingen met Duisport, Wenen en Moeskroen zijn speerpunten binnen de inland strategie van DP World. Philippe stak ook een hand uit naar de verladers om meer met elkaar in contact te komen en nuttige informatie, onder meer rond gewichten en beschikbaarheid van import containers, met elkaar te delen.

dpworld3De exponentiële groei van de schepen baart ook de terminals kopzorgen. DP World zal op korte termijn zijn kranen verhogen om op die manier de grootste schepen van de wereld blijvend te kunnen behandelen.

Na de boeiende uiteenzetting, gingen we aan boord van een bus om de terminal te bezoeken. Antwerp Gateway is sterk geautomatiseerd en we stonden versteld van de Automatische Stacking Kranen die autonoom de juiste container op het juiste chassis zetten (zolang de chauffeur niet vergeet op de knop te duwen die zijn veiligheid waarborgt). We zagen de straddle carriers, de spoorterminal en zelfs een laadzone waar nieuwe wagens in reefer containers worden gereden om verscheept te worden naar Brazilië.

Het bezoek werd afgesloten met een gesmaakte receptie die alle aanwezigen de kans gaf om te netwerken. De deelnemers apprecieerden sterk de Antwerpse gastvrijheid.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019