OTM Belgian Shippers' Council

T4T Logo

 

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Topcoaches voor Toptalent

Helpdesk

Getuigenis ex T4T student Mauro van den Wildenberg - 6e editie

T4T MauroVanWildenberg KNNam deel aan de 6e editie T4T 2013-2014 - Voor veel jongeren is de juiste studierichting kiezen een helse zoektocht, regelmatig gepaard gaand met een koerswijziging omdat het uiteindelijk toch niet helemaal was wat ze ervan verwacht hadden. Bij mij was het echter reeds op 16-jarige leeftijd vrij duidelijk dat het Logistiek Management zou worden. Een echte verklaring hiervoor heb ik niet (laat het ons houden op buikgevoel), maar het feit dat zowat de helft van de familie actief is in verschillende takken van de logistiek heeft daar beslist wel iets mee te maken. Na een aantal vakantiejobs in de sector werd mijn gevoel alleen maar kracht bijgezet en schreef ik mij in 2011 in aan de Karel de Grote-hogeschool te Antwerpen.

In het begin van het 3e academiejaar werd het T4T-project van OTM voorgesteld. Na wat wikken en wegen (het feit dat je zelf niet kon kiezen wat je stageplek zou worden hield mij wat tegen) besloot ik mij dan toch kandidaat te stellen. Uiteindelijk werd ik na een aantal selectierondes en psychologische testen geselecteerd en toegewezen aan Donaldson Company Inc. en hun project ‘Global Freight Tender Air & Sea’. De eerlijkheid gebiedt mij dus te zeggen dat ook mijn wenkbrauwen fronsten toen ik in de mail van OTM-projectleider Kris Buggenhoudt een 016-nummer zag verschijnen. De motivatie was er, dat zeker, maar het traject van mijn toenmalige woonplaats in Bazel naar Leuven is en was absoluut geen lachertje. Het welgekende radiozinnetje ‘traag verkeer van het parkeerterrein in Peutie tot Machelen’ werd plots realiteit in plaats van een ver-van-mijn-bed-show.

Na de eerste kennismaking met mijn stagementor Johan Rosquin en toelichting over het project, werd de filegedachte al snel naar het achterplan verdrongen. De psychologische screening bleek absoluut geen tijdverlies geweest te zijn, want zowat het gehele plaatje bleek te kloppen: een boeiend takenpakket met de nodige vrijheid en verantwoordelijkheid en een mentor waarmee het klikte. Alles was dus aanwezig om het project te doen slagen en mijn carrière op een goede manier te lanceren!

Wat waren de concrete verwachtingen? Gedurende een periode van 10 weken diende de Global RFQ Air & Sea afgerond te worden. De eerste stap in het proces was de verwachtingen van mijn stagebedrijf op een goede manier in kaart te brengen en te vertalen naar de verschillende geselecteerde forwarders. Tegelijkertijd moest ik ook de nodige analyse-tools creëren zodat de services van de deelnemende forwarders op een snelle maar grondige manier beoordeeld konden worden. Na verloop van tijd (de RFQ bestond uit 3 rondes) bleven er nog een vijftal kandidaten over. Die werden allemaal bezocht en kregen een presentatie over hoe ze ervoor stonden en waar ze nog konden finetunen.

Het was ook tijdens die presentaties dat ik in contact ben gekomen met Kuehne+Nagel, mijn huidige werkgever. T4T is voor mij dus letterlijk een deuropener geweest naar mijn allereerste job. Nadat ik het project bij Donaldson en mijn bijhorende bachelorproef tot een goed einde had gebracht, ben ik bij Kuehne+Nagel gestart aan een Management Traineeship waarbij ik ervaring heb opgedaan in de Business Units Sea & Air. Uiteindelijk heb ik de BU Air niet meer verlaten en ben ik daar nog altijd actief.

Zoals de aandachtige lezer uit bovenstaande wel al zal opgemaakt hebben, heb ik nog steeds geen seconde spijt gehad dat ik destijds in het T4T-project gestapt ben. In mijn ogen is het de ideale laatste stap voor alle studenten Logistiek Management. Je krijgt de kans om zeer nauw samen te werken met een uitermate capabele mentor en binnen je toegewezen project jezelf te ontwikkelen en uit je comfortzone te treden. Die combinatie zorgt ervoor dat je op een korte tijd een schat aan ervaring en kennis opdoet die je de rest van je leven meedraagt.

In een notendop voor zij die nog niet overtuigd zijn: Logistiek is een enorm boeiend vakgebied met eindeloze mogelijkheden en de nodige jobzekerheid! Koppel daaraan de unieke kans die T4T biedt om in een interessant project onder begeleiding van een topcoach te stappen en je weet dat je trein (om in de logistiek termen te blijven) meteen goed op de rails staat!

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019