OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Zoektocht naar Flanders logistics-consulenten vertraagd

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 30/09/12

Zoals al algemeen bekend, zal het departement Mobiliteit en Openbare Werken van minister Hilde Crevits een tweetal consulenten aanwerven, ondersteund door een tweetal medewerkers voor het Flanders Logistics-loket, die tot taak zullen hebben om een praktijk gerichte screening uit te voeren van goederenstromen van middelgrote bedrijven.

De aankondiging van deze aanwerving ligt al enige tijd achter ons en OTM berichtte daar ook al over. De achtergrond om deze functionarissen in te zetten ligt voornamelijk in de doelstelling om transport van de weg over te hevelen naar ofwel spoor ofwel binnenvaart. Omdat de KMO’s over het algemeen niet de juiste kennis in huis hebben om beslissingen ten aanzien van een overstap naar andere modaliteiten te nemen, gaat de overheid hier het initiatief nemen om geïnteresseerde bedrijven daarbij te helpen. De consulenten zullen in eerste instantie een tijdelijke aanstelling, voor een paar jaar, krijgen.

In de procedure na de uitschrijving om de functies bemand te krijgen, is echter een kink in de kabel gekomen, welke te maken heeft met het feit dat een inschrijver met meerdere personen naar één functie solliciteerde; wij vertalen dat als een duobaan. Dit blijkt niet mogelijk te zijn en daardoor is er nog niet gegund en zal de procedure overgedaan moeten worden. Dat betekent uiteraard een vertraging in het proces en de KMO’s zullen dus nog even geduld moeten hebben.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1