OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Enquête over horizontale logistieke samenwerking

enquete Bron: OTM - Willem Buitenkamp i.s.m. Cédéric Van Raemdonck - 11/04/13

Al langer proberen verschillende organisaties het fenomeen horizontale logistieke samenwerking te promoten. Het gaat dan om het bundelen van het transport van bedrijven die actief zijn op hetzelfde niveau van de supply chain, wiens transportnoden gelijkaardig of complementair zijn.

Bedrijven die willen samenwerken hoeven niet perse buren te zijn of exact hetzelfde product hebben; veelal prevaleert de eindbestemming voor dit specifieke LTL-verhaal..

De voordelen van horizontale logistieke samenwerking zijn legio en ondertussen vrij goed beschreven in de literatuur, maar toch komt het nog relatief weinig voor. Verladers laten zich moeilijk over de streep trekken alhoewel er dus duidelijk financiële voordelen te behalen zijn. Wanneer deze klus niet uitbesteed kan worden, lijkt de administratieve rompslomp de grootste hindernis. Misschien zijn er nog andere belemmeringen en het ‘welke en waarom’ wordt in een afstudeerproject ‘handelsingenieur’ van Cédéric Van Raemdonck aan de orde gesteld.

De focus van het onderzoek en de daaraan gerelateerde enquête, waarin voornamelijk vragen worden gesteld over gepercipieerde voordelen, eventuele toegevingen die bedrijven zouden willen doen om de samenwerking te verbeteren en hindernissen die zij ervaren bij het opstarten / het toekomstig opstarten van een dergelijke samenwerking, kunt u vinden via deze link (opgesteld in het Engels om taalbarrières te verminderen):

Verladers worden van harte uitgenodigd om de enquête in te vullen zodat er een beter inzicht in de afwegingen met betrekking tot horizontale samenwerking ontstaat. Zonder twijfel gaan we de resultaten krijgen en zullen u daarvan op de hoogte stellen.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1