OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Internationale handel & douane

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hoe belangrijk zijn de sociale media voor de logistieker?

socialemedia logistiekBron: OTM - Laura Groenendaal - 17/03/17

Nieuwe trends in online marketing - Het Nederlandse ‘Nieuwsblad Transport’ ondervroeg recentelijk meer dan 400 Nederlandse logistieke bedrijven over hun marketingtechnieken. Op basis van dit onderzoek heeft OTM de belangrijkste trends voor u op een rij gezet. Website of sociale media, deze laatste is zo maar even 20% gestegen in belang maar doet dit dan afbreuk aan de klassieke website?

Websites en social media

Hoewel sociale media in opkomst is, is de website voor bedrijven nog altijd de belangrijkste marketing tool. Van alle ondervraagde bedrijven gaf 62% aan dat de bedrijfswebsite het belangrijkste is voor hun marketing, voor 48% speelt sociale media een zeer belangrijke rol en 36% gaf aan dat conferenties en evenementen ook van groot belang zijn.

Het belang van websites en evenementen is vrijwel gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar, er was slechts een 1% afname. Social media heeft echter een doorbraak gemaakt, haar belang steeg van 29% naar 48%.

Wat is belangrijk voor een goede website?

Het belangrijkste element van een website is de inhoud. Een goede website is up-to-date, vernieuwt regelmatig en is relevant voor het beoogde publiek. Door regelmatig nieuwe berichten te plaatsen, wordt de website interessanter voor bezoekers en zoekmachines zoals Google, wat dan weer tot nieuwe bezoekers zal leiden. Een manier waarop dit bereikt kan worden is door een blog toe te voegen aan de website, waarop verhalen of case studies gedeeld kunnen worden. Daarnaast kunnen e-Mail Marketing, Search Engine Optimisation (SEO), Search Engine Advertising (SEA) en nieuwsbrieven bijdragen aan het aantrekken van meer bezoeker aan uw website.

Waarom sociale media?

Het aantrekken van bezoekers op de bedrijfswebsites behoort tot de belangrijkste zaken van de marketing afdeling volgens 60% van de ondervraagden. Social media kan hierbij een sleutelrol spelen door meer bezoekers naar de website te trekken. Deze media bieden daarnaast ook nog andere voordelen volgens de ondervraagde bedrijven. De bedrijven die aangaven social media te gebruiken werd gevraagd met welk doel ze dit doen, en nog belangrijker, of deze doelen behaald werden. De antwoorden kunt u hieronder vinden.

Doelen Resultaten

1. Naamsbekendheid 81% 1. Naamsbekendheid 67%
2. Verhogen bezoek website 46% 2. Groter netwerk 41%
3. Netwerken 45% 3. Nieuwe werknemers 34%
4. Recruitment 42% 4. Nieuwe ideeën 26%

De resultaten tonen aan dat sociale media tot positieve resultaten hebben geleid voor de meeste bedrijven. Als kanttekening dient nog aangegeven te worden dat bij het onderzoek over de resultaten van social media het onderwerp ‘(digitaal) verkeer op de website’ niet bij de antwoorden stond. Daarom is deze uitkomst niet gemeten in dit onderzoek. Het is wel waarschijnlijk dat social media het aantal bezoekers op websites positief beïnvloedt.

Welke sociale media zijn het populairste?

Sociale media worden door het grootste deel van de bedrijven (80%) ingezet. Dit percentage is bijna het dubbele in vergelijking met 5 jaar geleden toen sociale media slechts door 46% gebruikt werd. Van alle bedrijven gebruikt 57% sociale media zelfs dagelijks. Hieronder kunt u de meest gebruikte sociale media vinden:

1. LinkedIn 85%
2. Facebook 67%
3. Twitter 56%
4. YouTube 42%
5. Instagram 14%

LinkedIn als het grootste bedrijfsnetwerk in Nederland, eindigt bovenaan. Hoewel het aantal gebruikers niet gegroeid is, is het aantal gebruikers dat dagelijks gebruikmaakt van het netwerk wel toegenomen met 33%. Facebook wordt juist gebruikt om de menselijke kant van een bedrijf te tonen. Daarnaast wordt YouTube ook steeds populairder, omdat informatieoverdracht per video heel effectief is. Ook het gebruik van Instagram is dit jaar toegenomen van 9% naar 14%.

Sociale media: Waarom niet?

Uit de bovenstaande cijfers blijkt dat social media veel voordelen bieden. Toch zijn er nog bedrijven die geen social media gebruiken door een gebrek aan tijd en expertise. Ook gaven bedrijven aan dat hun doelgroep niet op sociale media zit. Daarom is er geen reden voor de bedrijven om deze marketing tool te gebruiken. Deze argumentatie kan echter wel gezien worden als dubieus aangezien 80% van de logistieke bedrijven sociale media gebruikt. Dit zou aangeven dat meer dan 80% van hun klanten dit ook gebruikt.

OTM en sociale media

Ook wij zetten in op sociale media. Behalve onze website www.otmbe.org hebben we natuurlijk ook onze LinkedIn group waarin wij wekelijks artikels plaatsen in een blog zodat jullie hier onderling kunnen over discussiëren. Op die manier zien we wat leeft onder onze leden verladers en kunnen we beter inspelen op jullie behoeften via onze lobby-groepen op Europees niveau. U kan gerust een kijkje gaan nemen op onze LinkedIn group via deze link.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1