OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Zal deze 'elektrisch aangedreven vrachtwagen' eerst op de markt komen?

EToneBron: Duurzaam bedrijfsleven – Hidde Middelweerd - 14/12/17

De Amerikaanse start-up Thor Trucks heeft zijn elektrische truck aan het grote publiek onthuld: de ET-One. Hoewel het nu nog om een prototype gaat, moet de elektrische truck eerder op de markt verschijnen dan de Tesla Semi volgens Electrek. De Tesla staat voor 2019 op de rol.
De ET-One is het eerste wapenfeit van Thor Trucks op het gebied van elektrisch transport, maar de start-up heeft plannen om in de toekomst ook andere trucks te voorzien van elektrische aandrijvingen.
Thor Trucks is vooralsnog een kleine start-up, die niet de middelen heeft om een truck van de grond af op te bouwen. Het leent dan ook onderdelen, zoals het chassis en de elektrische motoren, van andere fabrikanten. De start-up focust zelf op de ontwikkeling van batterijtechnologie, om in de toekomst het elektrificeren van bestaande trucks als dienst aan te bieden.

Elektrische truck

De ET-One krijgt waarschijnlijk een prijskaartje van $ 150.000 en een actieradius van ongeveer 160 kilometer. De laadcapaciteit van de truck zal neerkomen op ruim 36.000 kilo. Thor Trucks werkt ook aan een optie met een actieradius van bijna 500 kilometer, maar dat zie je terug in de prijs: $ 250.000.
Hoewel de elektrische truck gemiddeld gezien duurder is dan een truck met verbrandingsmotor, liggen de onderhouds- en brandstofkosten fors lager, stelt Thor Trucks. Thor Trucks stelt dat onderhoud van de elektrische truck 60 procent goedkoper is. De brandstofkosten per kilometer liggen volgens de start-up 70 procent lager.


Tesla

Of de ET-One een geduchte concurrent wordt van de Tesla Semi lijkt onwaarschijnlijk. Tesla heeft inmiddels al meer dan duizend pre-orders binnen voor hun elektrische truck. Zo bestelde Pepsico deze week maar liefst honderd exemplaren.
De Tesla Semi zal daarnaast over een fors hogere actieradius beschikken: maximaal 800 kilometer.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1