OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

DP-World draagt duurzaamheid hoog in het vaandel - duurzaamheidsverslag

Bron: DP-World – 08/12/17dp world duurzameschakel

Cijfers spreken boekdelen - Als eerste containerterminal in de haven van Antwerpen brengt DP World Antwerp een duurzaamheidsverslag uit. Het verslag geeft de realisaties van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid in de periode van 2013 tot en met 2016 weer.
Ook de komende jaren wil DP World Antwerp koploper op het vlak van duurzaamheid blijven. De bedoeling is om voortaan een tweejaarlijks verslag te publiceren. Het volgende zal verschijnen in 2019. In dat verslag van 2019 kunnen we uitkijken naar de duurzame realisaties van onder meer 2017. Dit jaar heeft DP-World namelijk onder meer 8 hybride Straddle Carriers in dienst genomen, die zorgen voor een grote besparing op vlak van dieselverbruik. Daarnaast is de landzijde van de terminal sinds dit jaar ook ’s nachts geopend, wat een positieve impact heeft op het congestieprobleem rondom Antwerpen. DP-World wordt ook aangesloten op ‘Ecluse’, een buizennetwerk in de Waaslandhaven dat groene restwarmte van Indaver verspreidt naar bedrijven in de omgeving (waaronder het kantoorgebouw van DP World Antwerp). Kortom we kijken uit naar de volgende versie.

Groenste terminal

DP World Antwerp wil ook de komende jaren de toon blijven zetten als groenste terminal in de haven van Antwerpen. Dat past binnen de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, genaamd “Our World, Our Future”. Het duurzaamheidsverslag van Antwerpen vormt binnen de DP World-groep het eerste verslag dat gekoppeld is aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), de 17 doelen die de Verenigde Naties de komende 15 jaar vooropstelt om een betere wereld te realiseren. Bovendien werd het verslag ook opgesteld volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI), een internationale standaard voor duurzaamheidsverslaggeving die objectivering en onderlinge vergelijking mogelijk maakt. De bedoeling is om voortaan een tweejaarlijks verslag te publiceren. Het volgende zal verschijnen in 2019.

Meer info

Dit is de downloadbare printversie van het verslag. De uitgebreide online versie kan geraadpleegd worden via http://sustainability.dpworldantwerp.com

DP World, met hoofdzetel in Dubai, is één van de grootste terminaluitbaters ter wereld en beschikt over 78 terminals verspreid over 6 continenten. DP World streeft ernaar om een essentiële schakel te vormen van de toekomstige wereldhandel, en waakt erover dat al zijn activiteiten een duurzame en positieve impact hebben op de economie en de samenleving. In België baat DP World de Antwerp Gateway terminal aan het Deurganckdok uit, een van de grootste containerterminals in de haven van Antwerpen. Er werken zo’n 800 medewerkers, waarvan de helft havenarbeiders. Antwerp Gateway heeft een capaciteit van 2.5 miljoen TEU en zet de modernste technologieën, geavanceerde kranen en een uitgebreid straddle carrier-park in.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1