OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Transport in een buis, 1000km/uur

hyperloop2Bron: De Ingenieur – 07/12/17

Het idee van transport in een vacuümbuis is nieuw leven ingeblazen door multi-ondernemer Elon Musk. We schreven u er eerder al over in ons artikel 'Hyperloop de logistieke toekomst'. In Nederland op de TU Delft campus zijn ze er al volop mee aan het testen. De 30 m lange testfaciliteit is geschikt voor bepaald onderzoek aan de passagierscabine, maar veel te kort voor snelheidsproeven. De Nederlandse Tweede Kamer heeft zich in een motie uitgesproken voor de totstandkoming van een hyperloop testbaan, bijvoorbeeld in de Flevopolder. De regering moet nu met private partijen gaan overleggen om de financiering rond te krijgen.
De nieuwe testlocatie zou minstens 3 tot 5 km moeten zijn, zodat de cabines ook op hoge snelheid kunnen worden getest.
De hyperloop is een buis waarin een cabine voortbeweegt op een magnetische aandrijving. In de buis heerst vacuüm, zodat de cabine geen last heeft van luchtweerstand en hoge snelheden in de orde van 1000 km/h kan halen.

Transport in een buis

Het beoogde langere testtraject van 3 tot 5 km biedt niet alleen de mogelijkheid om bochten, wissels en drukcabines voor passagiers en goederen uit te testen, maar ook om de procedures rond de veiligheid en het runnen van de buis te testen. Afgelopen maand pleitten bedrijven als Fokker, Movares, BAM, VDL en de NS voor het aanleggen van zo’n volwaardig testtraject. Volgens een haalbaarheidsonderzoek van TNO zou zo’n testtraject het beste in Flevoland passen. Volgens TNO gaat een testbaan van 5 km lang ongeveer 120 miljoen euro kosten.


Mogelijk testtraject in Flevoland

De Tweede Kamer heeft zich nu achter dit pleidooi gesteld en roept de regering op om samen met private partijen en de start-up Hardt Hyperloop de mogelijkheden van de financiering en de bouw van zo’n langer testtraject te onderzoeken.
Inmiddels is er weer een nieuw studententeam aangetreden in Delft, bestaande uit 36 studenten van uiteenlopende studierichtingen. De focus ligt dit jaar op het flink verhogen van de snelheid, laat Maaike Hakker van Delft Hyperloop weten. 'We zitten met veel mensen op het sneller maken van de motor. Een ander deel van het team werkt aan wat je nodig hebt als je een hyperloop in de praktijk gaat aanleggen. Hoe moeten stations eruitzien; hoeveel mensen kunnen er in een wagentje.' In februari presenteert het team zijn ontwerp.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1