OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Belangenverdediging

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Mobiliteitspakket in Europees parlement afgewezen, wat extra duiding

eu slotBron: Vleva – Simon De Wachter – 05/07/18

Tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement op 4 juli hebben de Europarlementsleden de verslagen over de sociale aspecten van wegvervoer verworpen.
De sociale dossiers uit het eerste mobiliteitspakket - detachering van chauffeurs, cabotage, rij- en rusttijden en tachografen - leiden al maanden tot spanningen. Nadat de plenaire vergadering eerder al de onderhandelingsmandaten voor deze kwesties had afgewezen, heeft het nu ook de verslagen zelf weggestemd. Dit betekent dat de dossiers terug naar de TRAN commissie worden gestuurd, waar ze terug van nul moeten beginnen.

Verrassende stemming

De uitslagen van de stemmingen over de verslagen waren enigszins verrassend, aangezien niemand op voorhand kon voorspellen hoe het zou verlopen. Er was een duidelijke scheiding merkbaar tussen MEPs uit West-Europa, die een harmonisatie van de sociale regels willen, en uit Centraal-, Oost en perifeer Europa, die voorstander zijn van een liberalisering van de interne markt. Hierdoor waren ook de politieke groepen binnen het Parlement verdeeld.

De meest gevoelige kwesties over de drie verslagen blijven dezelfde:

  • Detachering van chauffeurs: de termijn vanaf wanneer de regels voor detachering gelden voor internationale transportoperaties
  • Rij- en rusttijden en tachografen: de mogelijkheid om de wekelijkse rusttijd in de cabine van de vrachtwagen te nemen en een grotere flexibiliteit met betrekking tot rusttijden
  • Cabotage: de limieten aan het aantal cabotageoperaties binnen een bepaalde periode

Als gevolg van de beslissing om deze politiek gevoelige dossiers terug naar de TRAN commissie te zenden, lopen ze grote vertraging op. Aangezien de onderhandelingen in de Raad over deze kwesties ook zijn uitgesteld, lijkt het onwaarschijnlijk dat er binnen deze parlementaire termijn nog een akkoord zal gevonden worden.
Gemengde reacties
Verschillende Europarlementsleden hebben na de stemming hun meningen geuit. Deze liepen erg uiteen, ook binnen de Europese politieke groepen. Hieronder enkele voorbeelden:

De Belgische socialistische delegatie sprak van een gemiste kans om de rechten van werknemers effectief te verbeteren.

Karima Delli (Greens/EFA, Frankrijk en voorzitter TRAN Commissie) stelde dat een terugkeer naar nul betekent dat de MEPs hun verantwoordelijkheid moeten nemen en verder moeten gaan dan puur nationaal ingestelde redenering. Toch was ze opgelucht dat de terugdraaiing heeft plaatsgevonden. Marie-Pierre Vieu (Greens/EFA, Frankrijk) sprak van een grote overwinning, als resultaat van maanden strijd en collectieve actie met vakbonden en vrachtwagenchauffeurs.

Franck Proust (EPP, Frankrijk) noemde het een overwinning voor ondernemingen en vrachtwagenchauffeurs, Renaud Muselier (EPP, Frankrijk) riep op tot nieuwe rapporteurs die het geografisch en politiek evenwicht in Europa respecteren. Wim Van de Camp (EPP, Nederland) betreurde dan weer dat er aan de werkomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs niets zal veranderen de volgende vijf of tien jaar.

Martina Dlabajova (ALDE, Tsjechië) meende dat hiermee een negatief signaal over Europa is verspreid en Dominique Riquet (ALDE, Frankrijk) betreurde dat er niets beweegt in deze dossiers.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1